Sınav yılında eski telefon kullanmak başarıyı arttırır mı?

Kendini bir şeyden mahrum birakmak onu daha cok istemene yol acmaz mi?
Açıkçası şu sıra telefona sadece sıkıldığım için bakıyorum. Ne biriyle konuştuğum var ne sosyal medyada paylaşım yaptığım. Öylesine instagrama falan girip boş boş dolanıp sıkılıyorum daha sonra telefonu bir köşeye fırlatıyorum sonra gidip yine alıyorum. Bugün telefonumu kullanmadım onun yerine bugün merak ettiğim bi dizi vardı ona baktım kitap okudum ve birazdanda ders çalışacağım. Okul açılınca zaten full olarak ders çalışacağımdan böylesi daha iyi gibi bence.

Ben direkt telefon kullanmıyorum, bence telefon dikkat toparlamakta çok olumsuz bir etken.

İlk haftalar sancılı sonrası sonsuz bir huzur gibi.

anmadım onun yerine bugün merak ettiğim bi dizi vardı ona baktım kitap okudum ve birazdanda
Sınav için iyi bir hedefin varsa, bence ders çalışmaktan kafana kaldıramayacağın için bakmaya da vaktin olmayacak. Yazın TYT çalışmaktan oyun oynamayı bıraktım. Sadece Spotify ve videolarla yetiniyordum.

Sınav yılım ve telefonumun beni etkilediğini düşündüğümden Samsung Grand Prime gibi oldukça eski sadece WhatsApp ve Spotify'a falan gireceğim bir telefona geçmek istiyorum. Sizce mantıklı mı?

Hayır ben eski bilgisayar kullanıyorum o zaman benim bütün sınavlardan yüz almam mı lazım?

Dostum bence bu kadar kasmaya gerek yok. Yapacağın tek şey kendine güzel bir program yapmak ve programında ders çalışmanı gerektiren saatler içerisinde telefon, bilgisayar, konsol veya seni dersten uzaklaştıracak her neyse onlardan uzak durmalısın. Ders saatin dışında kendini ödüllendirerek zevk aldığın şeyleri yapmaya devam et.

Ayarlardan dijital denge kullan. Sadık kalabilirsen baya işe yarar bir program. Ona bakarsan ben grand prime'dan daha kötü olan j1 ace kullandım şimdiye göre başarılıydım ama üstün başarı sergilemedim. Ders çalışmayı sevmiyordum çünkü.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı