Sınava çalışmaya yeni başlayan birine tavsiye

Ben 10.sınıfa gidiyorum kaçıncı sınıfta çalışmaya başlamalıyım? Şuan sadece 10.sınıf derslerine çalışıyorum.
Kardeşim benim gibi hata etme 11.sınıftan azar azar başla çalışmaya yoksa başın ağrır benim gibi.
Boğaziçi tarih girmiştim ben. Çok memnunum ama AYT'yi neredeyse fullemeniz gerekiyor. Sözel öğrencisi az olduğu için çok çalışmanız gerek.
Tavsiyenizi dikkate alacağım, teşekkürler.

Eşit ağırlık veya sözel dahi olsanız ilk oturumda ki TYT matematiğini çözmek zorundasınız.

Hiç temeliniz yoksa mezuna kalmanız kesinlikle şarttır. Ama mezuna kalacağım diye de çalışmamazlık yapamamalısınız.

Bol şanslar dilerim.

TYT matematik altyapınız olmadan da 15-20 arası yaılıyor. Aradaki farkı Türkçe fen ve sosyalle kapatabilirsiniz ama 10'dan aşağı düşüyorsa sıkıntı tabii. Ve sözel bölümde önemli olan AYT oluyor genelde.

6 ayda eşit ağırlıkta gayet iyi yere gelinir. Günde 2 3 saat ile başla mola vermeyi ihmal etme gün gün arttır. Bir kağıda her gün yaptıklarını not et ertesi gün onun üstüne çıkmaya çalış.

TYT matematik altyapınız olmadan da 15-20 arası yaılıyor. Aradaki farkı Türkçe fen ve sosyalle kapatabilirsiniz ama 10'dan aşağı düşüyorsa sıkıntı tabii. Ve sözel bölümde önemli olan AYT oluyor genelde.

Nasıl altyapı olmadam 15-20 net arası yapılıyor bana anlatır mısınız?

Temel Kavram, Üslü, köklü, Mutlak, Basamak kavramı bilmeyen bir insan nasıl 15 ila 20 net yapacak onu anlamış değilim ki 30 matematik sorusundan 13'ü düz problem şeklinde. Matematik temeli olmayan zaten geometri de yapamaz. Dediğiniz gibi olsa herkes 20 net matematik yapardı

Temel Kavram, Üslü, köklü, Mutlak, Basamak kavramı bilmeyen bir insan nasıl 15 ila 20 net yapacak onu anlamış değilim ki 30 matematik sorusundan 13'ü düz problem şeklinde. Matematik temeli olmayan zaten geometri de yapamaz. Dediğiniz gibi olsa herkes 20 net matematik yapardı
Katılıyorum 15-20 net o kadar kolay değil üstüne hızlı çözmesi lazım yani.

Temel kavram, üslü, köklü, mutlak, basamak kavramı bilmeyen bir insan nasıl 15 ila 20 net yapacak onu anlamış değilim ki 30 matematik sorusundan 13'ü düz problem şeklinde. Matematik temeli olmayan zaten geometri de yapamaz. Dediğiniz gibi olsa herkes 20 net matematik yapardı.

Efendim haklısınız temel kavramların en azından bilinmesi gerekiyor onlar çok zor değil diye dedim.

Yeni başlıyorsanız geç kalmışsınız biraz. Üstüne üstlük temelim yok demişsiniz.

Öncelikle bir program kurun kendinize. Matematik temelini 1 ayda veya daha kısa sürede atabilirsiniz.

Günlük paragraf ve problem çözmeye başlayın. EA olduğunuz için Edebiyat sosyal vb. dersler ezbere dayalıdır. Onları konu çalışarak ve test çözerek halledersiniz.

FKB için ayrıca bir şey yapmak istiyorsanız kolay FKB konularına çalışabilirsiniz. Fizik bilimine giriş, madde, simyadan kimyaya, maddenin halleri, doğa ve kimya ve canlıların temel bileşenleri TYT fen kısmının kolay konularıdır. Sayısal bir ifade içermezler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı