Sınava hazırlık süresince yoklama kaçağı olmak

Ben bu sene yeniden mezuna kalacağım ama seneye ocak ayında tecilim bitiyor. Tercihler ağustos ayında açıklanıyor. O zamana kadar yoklama kaçağı olunca eve polis falan gelir mi? Zorla askere götürme var mı?

Yoklama kaçağına düştüğünde üniversite sınavına giremiyorsun diye biliyorum.

Eve gelme, zorla askere götürme yok. Çevirmede vs. kimlik kontrolü yapılırsa karakola götürebilirler. Bildiğim kadarıyla oradan askere yollamıyorlar daha önce arkadaşımın başına geldi. Sanırım bir şeylere imza attırıp bırakıyorlar. Yine de emin değilim. Ama eve gelme vs. yok merak etmeyin. Bence işi garantiye almak için açık öğretime kaydolun.

Eve gelme, zorla askere götürme yok. Çevirmede vs. kimlik kontrolü yapılırsa karakola götürebilirler. Bildiğim kadarıyla oradan askere yollamıyorlar daha önce arkadaşımın başına geldi. Sanırım bir şeylere imza attırıp bırakıyorlar. Yine de emin değilim. Ama eve gelme vs. yok merak etmeyin. Bence işi garantiye almak için açık öğretime kaydolun.
Hocam benim hedefim çok yüksek sayısalda ilk bin istiyorum. Hayallerim için yapmalıyım bunu. Sanırım para cezası varmış. Ama onu da bir şekilde öderim artık. Yapacak bir şey yok. Eve polis falan gelmesin de bir şey istemiyorum başka.

Yoklama kaçağına düştüğünde üniversite sınavına giremiyorsun diye biliyorum.
Girebiliyorsun. Kayıt olduğun an kaçak olsan bile askerliğini uzatabiliyorsun.

Ben bu sene yeniden mezuna kalacağım ama seneye Ocak ayında tecilim bitiyor. Tercihler ağustos ayında açıklanıyor. O zamana kadar yoklama kaçağı olunca eve polis falan gelir mi? Zorla askere götürme var mı?
Tarafınıza bilgilendirme mesajı gönderiliyor, öyle baskın vs yok elbette. Ama dışarıda polise veya çevirmeye takılmayın o zaman sıkıntı çıkar. Sınava girebiliyorsunuz hocam (herhangi bir değişiklik yoksa böyle, fakat başka forumlarda daha önce açılan konularda sınav puanı hesaplanmayan vs. sınav çıkışı okulda görevli polislerin tuttuğunu belirten birçok arkadaşta var), ceza ödemeniz gerekebilir.

Tarafınıza bilgilendirme mesajı gönderiliyor, öyle baskın vs yok elbette. Ama dışarıda polise veya çevirmeye takılmayın o zaman sıkıntı çıkar. Sınava girebiliyorsunuz hocam (herhangi bir değişiklik yoksa böyle, fakat başka forumlarda daha önce açılan konularda sınav puanı hesaplanmayan vs. sınav çıkışı okulda görevli polislerin tuttuğunu belirten birçok arkadaşta var), ceza ödemeniz gerekebilir.
Hocam cidden sınav çıkışı polisler götürüyor mu?

Hocam cidden sınav çıkışı polisler götürüyor mu?
Yakın zamanda öyle bir şey duymadım. Fakat geçmişte var böyle şeyler. Anladığım kadarıyla ne kadar süre kaçağa düştüğünüz önemli. Süre uzadıkça, aramaya düşüyorsunuz. Fakat sizde böyle bir şey yaşanacağını düşünmüyorum. (sokakta dikkat etmeniz yeterli)

Yakın zamanda öyle bir şey duymadım. Fakat geçmişte var böyle şeyler. Anladığım kadarıyla ne kadar süre kaçağa düştüğünüz önemli. Süre uzadıkça, aramaya düşüyorsunuz. Fakat sizde böyle bir şey yaşanacağını düşünmüyorum. (sokakta dikkat etmeniz yeterli)
Hocam yaklaşık 7 ay kaçak kalacağım.

Eve polis gelmiyor merak etme, kendimden biliyorum 24 yaşındayım üniversiteyi bitirir bitirmez yoklama kaçağı olarak arandığım mesajı geldi neredeyse. Çok korkuyorsan ya devletin sitesinden kendi askerlik durumunu erteletebilirsin ya da askerlik şubesine gidip söyleyebilirsin.

Eve polis gelmiyor merak etme, kendimden biliyorum 24 yaşındayım üniversiteyi bitirir bitirmez yoklama kaçağı olarak arandığım mesajı geldi neredeyse. Çok korkuyorsan ya devletin sitesinden kendi askerlik durumunu erteletebilirsin ya da askerlik şubesine gidip söyleyebilirsin.
Peki eve tebligat geliyor mu?

@Quantum9 Hocam yoklama kaçağı olarak üniversite kaydını yaptırmıyorlar falan diyorlar diğer forumlarda. Başkalarına öyle demişler. Bu doğru mu?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı