Yoklama kaçağı bildirisi

Hashtag

Hectopat
Daha fazla  
Üniversite öğrencisiyim. Final sınavlarımdan birine girmeme 5 dakika kala e-Devlet üzerinden gelen bir mesaj, yoklama kaçağı olarak arandığımı, e-Devlet veya askerlik şubesi üzerinden yoklama işlemimi başlatmam gerektiğini söylüyor. e-Devlet üzerinden girdiğim askerlik durum sorgulama kısmında sadece askerlik şubesine müracaat etmem gerektiği yazıyor. Diğer başlıklarda da yardımcı olacak bir şey bulamadım. Tam olarak hangi saçmalığa maruz kaldığımı bilmiyorum. e-Devlet üzerinden çözülebilen bir şey mi yoksa kesin olarak askerlik şubesine gitmeli miyim?

19 yaşındayım eylül ayı doğumluyum. Şubatta böyle bir mesaj gelmesi garip.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemde bir sorun var, normal.

Şu an istersen 18 yaşında askere gidebiliyor musun? Sadece merak ettim.

Sistemde bir sorun var, normal.

Şu an istersen 18 yaşında askere gidebiliyor musun? Sadece merak ettim.
Sistemde bir sorun var derken tam olarak neyden bahsettiğinizi anlamadım.

Bildiğim kadarıyla 18 yaşında direkt olarak gidebilmek durumu var.

Banada geldi, yaş 19 Temmuz doğumluyum. Sistemsel bir sorun mu?

2001 12. Ayı doğumlu bir tanıdığım içine doğması ile askerlik şubesine gitti ve hiç bir sorun olmadığını öğrenip geri döndü.
Neden bana mesaj geliyor ki?

Banada geldi, yaş 19 Temmuz doğumluyum. Sistemsel bir sorun mu?

2001 12. Ayı doğumlu bir tanıdığım içine doğması ile askerlik şubesine gitti ve hiç bir sorun olmadığını öğrenip geri döndü.
Neden bana mesaj geliyor ki?
Aynı mesaj bana da geldi e-devletten erteleme başvurusu yaptım sonuçlanmasını bekliyorum
Az önce kontrol ettim, belgeler otomatik olarak güncellenmiş. Şuan şahsen 2026 tarihine kadar tecilli gözüküyorum. Sistemsel bir hata imiş anlaşılan. Komik bir durum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı