Sınava hiç çalışmayan birisi başarabilir mi?

zykrari

Hectopat
Katılım
24 Ekim 2021
Mesajlar
31
Ben lise hayatım boyunca hiç çalışmamıştım. Herkes ortalama notlar alsa bile ben kötü alıyordum, bu yıl belge alabildim sadece. Bir sınav olsa herkes gruplaşa çalışırdı, beni kimse yanına çağırmıyordu bir şey bilmediğim için. Her neyse, OBP 60. Geçen yıl sınava girdim ve berbat ötesi bir sıralama yaptım. En çok üzüldüğüm şey ise insanların dalga geçmesiydi. Bu yıl mezun senemde şu sıralar AYT geçmeye hazırlanıyorum (sayısalım). TYT kısmı iyi ilerledi (50-60 net yapabiliyorum). Ancak sizlere sorum, kalan sürede benim gibi akademik olarak berbat birisi gerçekten iyi bir yer kazanabilir mi?
Dipnot: Yukarıda vaktinizi aldığım için kusura bakmayın.
 
Nitelikli bir üniversite ve bölüm kazanılamayacak bir şey değil. Kendine bir çalışma düzeni, sistemi oturtursan ve bu sistemi iyi uygularsan yapılabilecek bir şey. Vakit hâlâ var. Önemli olan böyle uzun bir psikolojik süreci atlatmaya yarayacak azim ve istek.
 
Sınava daha 6-7 ay gibi koca bir vakit varken; okuma yazma bilen, okuduğunu anlayabilen ve dört işlem yapabilen herkes bu sınavı kazanabilir. Tabii kazanmaktan kasıt ilk 10 bin, derece falan değilse. Derece yapanlar bu aylarda başlasalar bile sağlam temelleri oluyor.

Kısacası başarabilir, zaten TYT kısmında güzel ilerlemişsiniz devam edin.
 
Ümidini kesmek istemem çalışırsan elbette daha iyi yapabilirsin ama ilk 10000 gibi sıralamalar yapman çok zor.
Bu doğru. Özellikle bu sene yapılan sınavda çok fazla yığılma oldu. Senin gireceğin sınavda da yığılma olacak ve bu seneden mezuna bırakan çok kişi yeniden sınava girecek. Örneğin benim sayısalcı kuzenim. 95 bin sıralama yaptı ama istediği yer gelmediği için yeniden hazırlanıyor.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı