Sınavlar blöf mü yoksa gerçek mi?

ShitShotTR

Hectopat
Katılım
11 Temmuz 2020
Mesajlar
327
Çözümler
2
Merhaba arkadaşlar. 500 vaka sayısında okulları kapatıp 900 altına düşmesini bekleyen devlet 4K-5K arasında sınav yapmayı düşünüyor. Benim annem en ufak gripte yataklara düşüyor. Benim okul Bağcılar'da ve otobüsle gidiyorum. Ben corona olsam anneme bulaştırsam bunun hesabını kim verecek? Benim düşüncem sınavlar öğrencilerin çalışmayı bırakmaması için söylenen bir şey. Hiçbir ülke bu koşulda sınav yapmaz. Sizce bu bir her zamanki gibi bir numara mı yoksa gerçek mi?
 
Gerçek ve acı.
Dönemim başında bazı öğrenciler oldu, onlarınki geçerli sayılacakmış. Dönem başında olmamış olanlar da sınavlarını tamamlayacak.
Devlet hiçbir zaman yanımızda olmadı, başımızda kim vardı kim yoktu önemli değil.
Tek bildiğim devlet başkaları karşısındaki kendi durumuna bakar.
 
Son düzenleme:
Bana kalırsa tam cevap vermişsin aslında devlet sınav yapmaz ama ders çalışmayı bırakmamak için deniyor bana kalırsa ama haklılar da bırakmamakta fayda var.
 
Notlarınız iyiyse sınava falan girmeyin. Türkiye'de iyi bir üniversitede okumadıktan sonra eğitim görmenin manası yok. Notların iyiyse gireceksin mecbüren girmeyeceğim diyorsan sen bilirsin. Sınavların olacağını düşünüyorum ben.
 
Bende diyorum sınav iptal deseler herkes dolaşacak bence sınavlar etkilemeyecek ama etkilediğine inanmamızı istiyorlar.
 
Gerçek olduğunu düşünüyorum. İstisna özel okullar olsa da genelinde öğrencilere tabir-i caizse hormonlu notlar dediğimiz notlar veriliyor ve okuma yazması olan herkesin çözebileceği sınavlar yapılıyor. Sayın bakanımızın özel okullarının da böyle bir ayrıcalığı olması lazım ki müşteri kaybetmesin :)
Sınavları yapacaklar. Vakaları fark ettiysen biner biner azaltmaya başladılar. 4 Ocak'ta 10000'leri görür sınava gireriz şubatta 30000'e geri çıkar. Belki ocak ayında 1 aylığına bile olsa özel etüt merkezlerini bile açabilirler. Benim avantajım özel aracımızın olması. Ama arkadaşlarımın yarısından fazlası dağın başındaki okulumuza gelirken toplu taşıma kullanıyor. Allah korusun size, ailenize, benim aileme ya da arkadaşlarıma bir şey olursa ne yazık ki bunun hesabını kimse vermeyecek.

Özetle blöf olduğunu sanmıyorum. Bizi çağırıp sınavları yapacaklar.
 
Bana kalırsa tam cevap vermişsin aslında devlet sınav yapmaz ama ders çalışmayı bırakmamak için deniyor bana kalırsa ama haklılar da bırakmamakta fayda var.
Tam olarak ne gibi bir haklılık payı buldun burada anlayamadım? 20 yaşındayım, sınavlar, ödevler yüzünden işe girip çalışamıyorum. Babam 1 ay boyunca yoğun bakımda kaldığı için kendisi de çalışamıyor. Ailemize destek olmak için işe girmemiz bile mümkün değil resmen. Ülkemizdeki herkese dayatılmış olan yanlış şey, okulun okul dışında da bir sorumluluk olmasıdır. Okul saati bittikten sonra bile hala oraya karşı sorumluluk ve zorunluluklarımız olması resmen kişisel hayatın gasbıdır bana göre. 8-10 saatlik eğitim, benim günümün kalanını şekillendirmeme sebep olmamalı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı