Toplam 3 saat sürmeyecek olan, mesafe ve maske kuralının uygulandığı bir sınava gitmek "ölüme gitmek" öyle mi? Biraz daha dramatize edelim bence. İşin komiği bunu diyen yaşı küçük arkadaşların büyük çoğunluğu bunlar açıldığında kafeleri, AVM'leri, parkları dolduran çocuklar. O zaman bile bile ölüme gidiyor olmuyorlar, iş sınava gelince ölüme gidiyor oluyorlar. Kendilerini çok zeki sanıp devleti çok salak zannetmeden kaynaklanıyor bu. Ergenliğe bağlıyorum. Evet, ülkede eşitsizlikler, adaletsizlikler vardır. Hükümeti destekleyen biri de değilim ama bu konunun bunlarla bir alakası yok. Sen de gayet iyi biliyorsun bütün öğrencilerin neden online istediğini. Kopya ve derse girmemek. Ben bir öğretmen olarak bunu her gün görüyorum. Bu pişkinliğin ve kolaycılığın size sadece kısa süreli bir zevk vereceğini, uzun dönemde çok pişman olacağınızı söylemeye çalışıyorum. Aylarca sınava çalışan, emek veren öğrenciler aptal, siz zeki değilsiniz.
Burada siz derken bizatihi seni kastetmiyorum, bahsettiğim öğrenci kitlesinden bahsediyorum.