Sınavlar İptal Olsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Toplam 3 saat sürmeyecek olan, mesafe ve maske kuralının uygulandığı bir sınava gitmek "ölüme gitmek" öyle mi? Biraz daha dramatize edelim bence. İşin komiği bunu diyen yaşı küçük arkadaşların büyük çoğunluğu bunlar açıldığında kafeleri, AVM'leri, parkları dolduran çocuklar. O zaman bile bile ölüme gidiyor olmuyorlar, iş sınava gelince ölüme gidiyor oluyorlar.

Hocam, öncelikle şunu söyleyeyim. Haklı olduğunuz taraflar var çünkü sınav iptali isteyen öğrencilerin bir kısmı tam da söylediğiniz pozisyonda. Fakat istisnalar da var ve bu istisnalara kayıtsız kalmamak gerekir. Toplam 3 saat sürecek ve 5 gün boyunca devam edecek o dediğiniz sınavlara gitmek için 20-25 kişinin aynı anda bindiği, maskesizlerin, hapşuranların iç içe olduğu dolmuşlarda okula gittik ve arkadaşlarım koronaya yakalandı. Bunun sorumluluğunu kim alacak? Arkadaşa sorsan ben AVM'lere, kafelere gitmezdim, korona da kapmazdım. Sorumlusu devlettir der. Bunu nasıl çürütebileceğiz? "Sınav olmasaydı koronayı kapmazdı" olasılığı var mı? Var.

3 hafta sokağa çıkma kısıtlaması yapıp korona tablosundaki tek doğru şeyin tarih olduğu şu dönemde öğrencileri sınava zorlamak akıl işi değildir.
 
Geçen yıl olduğu gibi neden ilk sınavları ikinciye aktarmıyorlar anlamıyorum.
 
Toplam 3 saat sürmeyecek olan, mesafe ve maske kuralının uygulandığı bir sınava gitmek "ölüme gitmek" öyle mi? Biraz daha dramatize edelim bence. İşin komiği bunu diyen yaşı küçük arkadaşların büyük çoğunluğu bunlar açıldığında kafeleri, AVM'leri, parkları dolduran çocuklar. O zaman bile bile ölüme gidiyor olmuyorlar, iş sınava gelince ölüme gidiyor oluyorlar. Kendilerini çok zeki sanıp devleti çok salak zannetmeden kaynaklanıyor bu. Ergenliğe bağlıyorum. Evet, ülkede eşitsizlikler, adaletsizlikler vardır. Hükümeti destekleyen biri de değilim ama bu konunun bunlarla bir alakası yok. Sen de gayet iyi biliyorsun bütün öğrencilerin neden online istediğini. Kopya ve derse girmemek. Ben bir öğretmen olarak bunu her gün görüyorum. Bu pişkinliğin ve kolaycılığın size sadece kısa süreli bir zevk vereceğini, uzun dönemde çok pişman olacağınızı söylemeye çalışıyorum. Aylarca sınava çalışan, emek veren öğrenciler aptal, siz zeki değilsiniz.

Burada siz derken bizatihi seni kastetmiyorum, bahsettiğim öğrenci kitlesinden bahsediyorum.
Toplam 3 saat sürecek dediğiniz sınavlarda sıkışık sıralarda sınav yapmak , okul çıkışında oluşan izdiham , cuma günleri oluşan izdiham . Ben virüs döneminden itibaren belki 1 yıldır ne AVM ye , ne parka gittim . Peki canlı derslerin ne kadar faydasız olduğunu sizde biliyorsunuzdur . Ben onlara aptal da demedim kendime zeki de demedim . Peki sınavları yapma kararları aldılar , yine okullarda izdiham yine her okulda en az 5 vaka . O zaman ne olacak ? Gerçi ben bu pandemiden beri çıkmadığım halde suçlu ilan ediliyorum . Ayrıca sadece ülkemizde olan bir durum değil bu . O zaman o öğrencilerde pişkin ve tembel . Örneğin dersler o kadar verimsiz ki bir öğrenci fizik dersini anlayamaz ise aptal , matematiği anlarsa zeki , edebiyatı anlarsa tembel oluyor . Bende isterim virüssüz okula gidebilmek , ancak gerçek dünyada yaşıyoruz . Dramatize demişsiniz ben dramatize etmedim sadece soru sordum . Emin olun okula gidecek birisinin her gün ve 1 hafta şeklinde olacak şekilde gitmesi belki kendisine zararı olmak ancak ya ailesinde hasta varsa ? Taşıyıcı olarak onlara zarar verecek . Bu sınavların iptali yalnızca öğrenciler için değil aileler içinde önemli . Zaten öğretmenler derslere hiç girmeyenlere hak ettikleri notları verecektir.
Hatta okula giderken bindiğimiz minibüsleri saymadım bile zaten onlar dolu dolu . En fazla 10 kişinin binmesi gereken minibüste 30-40 kişinin bindiğini ve içinde bulunanlar ne demek istediğimi çok iyi anlayacaktır. Öğrencilere özel araç mı tahsis edildi bizim haberimiz yok ? Herkesin arabası olmayabilir ancak herkesin sağlıklı bir ulaşım hakkı vardır.
 
Yarın açıklama yapılacak deniliyor.
Sizce son durum ne olur?
 
Yani inşallah iptal olur ama olmazsa da benim içim rahat çalıştım sonuçta.
 
Toplantı sanırım yarın.
Yine 19.00 gibi başlarlar.
1 saat sürse toplantı, 50 dakika siyasi konuşmalar, 5 dakika Türkiye'nin durumu, 5 dakika sınavları açıklarlar tahminimce.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı