Sınavlara nasıl çalışmalı?

Synxd

Hectopat
Sınavlara nasıl çalışıcağımı bilmiyorum daha bölüm seçmedim 10. sınıfım sınavlar klasik oluyor.

Son düzenleme:
Sınav olacağın günün akşamı bildiğin dersi sona bırak, bilmediğine ilk önce konu dinle tekrar et sonra 1,5 saat soru çözmeye çalış. Eğer soru bankan yoksa veya olanda iyi değilse yapabiliyorsan video çözümlü kitaplar almaya çalış.

Az konu çok soru, yanlış yaptığın soru için tekrar bu şekilde çalışmanı öneririm. Ama tabii ki bireysel bir şey çalışmak kimi 1 kere okur anlar kimi sadece soru çözerek halleder.

Sınav olacağın günün akşamı bildiğin dersi sona bırak, bilmediğine ilk önce konu dinle tekrar et sonra 1,5 saat soru çözmeye çalış. Eğer soru bankan yoksa veya olanda iyi değilse yapabiliyorsan video çözümlü kitaplar almaya çalış.

Az konu çok soru, yanlış yaptığın soru için tekrar bu şekilde çalışmanı öneririm. Ama tabii ki bireysel bir şey çalışmak kimi 1 kere okur anlar kimi sadece soru çözerek halleder.

Sınavların hepsi klasik oluyor belirtmeyi unutmuşum.

Açıyosun defterini (eğer ki hoca bir şeyler yazdırdıysa) oradan çalışıyorsun sonra YouTube'a "10.sınıf [hangi derse çalışmak istiyorsan artık örn. Matematik] 1. dönem 2. yazılı diye aratıyorsunuz ardından Tonguç Akademi veya yazılıya hazır mısın? Kanalını izliyorsun sınavdan yüksek not alıyorsun bu kadar basit tabii bir de derslerde hocayı iyi bir şekilde dinlemende önemlidir. Öyle sapık gibi ders çalışmana gerek yok yüksek not alman için ben hocayı dinleyerek ve azıcık çalışarak kimyadan 81 aldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben not çıkarıyorum. Çıkardıktan sonra bir iki kez üstünden geçip okuyorum. Kafama giriyor.

Teşekkürler belki bende de işe yarar.

Açıyosun defterini (eğer ki hoca bir şeyler yazdırdıysa) oradan çalışıyosun sonra YouTube'a "10.sınıf [hangi derse çalışmak istiyorsan artık örn. Matematik] 1. dönem 2. yazılı diye aratıyorsunuz ardından Tonguç Akademi veya yazılıya hazır mısın? Kanalını izliyorsun sınavdan yüksek not alıyorsun bu kadar basit tabii bir de derslerde hocayı iyi bir şekilde dinlemende önemlidir. Öyle sapık gibi ders çalışmana gerek yok yüksek not alman için ben hocayı dinleyerek ve azıcık çalışarak kimyadan 81 aldım.

Tamam bakacağım sağ olun.

Dersleri dinle. Sınavlara çalışma.

Birçok dersi dinleyemedim diğer sınavlarda bakalım.
Çalıştıktan sonra klasik olsun bir şey olmaz sen çalış. Eğer hiçbir şey bilmiyorsan bu taktiklerle ve hiçbir şeyyle ilgilenmeyip asılırsan ort en az 65-70 arası yapabilirsin.

Çok yüksek değil de ortalama bir not yeterli benim için.

Ben tembel bir öğrenciydim. Asla ders çalışmaz, ödev yapmak gibi bir olgu benim fıtratımda yoktu. Ama dersleri dinleyip geçer not alıp sıkıntıya girmeden okulu bitirdim.

Derste yapacak 2 şey var. Ya hocayı makaraya alıp dersi kaynatacaksın, yada dersi dinleyeceksin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı