Sınavlı meslek lisesi vs sınavsız Anadolu lisesi

İstediği mesleğe göre değişir ama arkadaş ortamınında önemi var meslek lisesinde daha kötü olur o ortam.

Evet o da var ama bu yuzdelik dilim araliginda ki meslek liselerinden guzel bir arkadas ortami beklemek sacma olur. Mesela ben Antalya'da oturuyorum. Aksu diye bir ilcede ucak teknik ve meslek lisesi var gecen sene %12 ile kapatmis. Çok da kotu bir rakam degil bence.

Kardeşim ben meslek lisesi elektrik elektronik bölümü bitirdim. Simdi ise elektrik elektronik mühendisliği okuyorum.(Dikey geçiş ile geçiş yaptım)sana tavsiyem iyi bir meslek lisesinde eğitim almandir. Piyasada ara eleman ihtiyacı var. Hatta sana bir tavsiye de meslek lisesi bitirince kpss kesinlikle girmelisin, elektrik elektronik bölümü icin atamasi var. Arkadas ortamı da tamamen sana bağlı.

Sınavsız alan meslek liselerine gitmenizi önermem. Keko SeRSeRi dolu. Sınavla alana gitmeniz daha yararınıza olacaktır. Meslek lisesi şuan daha avantajlı. Fakat çalışmalısınız.
Sınavlı olan teknik programı, sınavsız olan meslek programı ikisi de birarada okuyor okulu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı