Hocam renk ne kadar açık olursa o kadar az geliyorlar.Akıllı ampüle sahibim. Odamın penceresini açık bırakıyorum ve ışık açıkken odama hep sivrisinek giriyor. Ampülü hangi renk yaparsan sivrisinek girmez? Rengin açık, kapalı renk olması fark etmez.
Yanlış bilmiyorsam her türlüsüne gelirler.Akıllı ampüle sahibim. Odamın penceresini açık bırakıyorum ve ışık açıkken odama hep sivrisinek giriyor. Ampülü hangi renk yaparsan sivrisinek girmez? Rengin açık, kapalı renk olması fark etmez.
Her sinek ampul ışığına mı geliyor? Sorununu netleştir biraz daha.Akıllı ampüle sahibim. Odamın penceresini açık bırakıyorum ve ışık açıkken odama hep sivrisinek giriyor. Ampülü hangi renk yaparsan sivrisinek girmez? Rengin açık, kapalı renk olması fark etmez.
Ampulümün ışığı açıkken odamın sivrisinek dolduğuna şahit oldum bu yüzden böyle bir konu açtım. Bir renk varsa örneğin kırmızı gibi o şekilde açık kalsa daha az gelir diye belki soruyu sordum.Her sinek ampul ışığına mı geliyor? Sorununu netleştir biraz daha.
Sivriler zaten camın açıksa ev sıcaklığı ve karbondioksite gelir mesela, ışıkla ilgili değildir. Ama gezegendeki en saçma uçan böceklerden olan osuruk böcekleri/Pis Kokulu Yeşil Böcek/Kahverengi kokarca böceği/Güney Yeşil Kalkan Böceği/Halyomorpha halys gibi arkadaşlar ışığa gelir.
Harika, öyleyse şimdi Sivrisineklerle ilgili bir şey öğrendin ve daha fazla öğrenmek istersen araştırman gereken konuları biliyorsun.Ampulümün ışığı açıkken odamın sivrisinek dolduğuna şahit oldum bu yüzden böyle bir konu açtım.
Ne bu yanıtlar yani ? Öyle bir renk yok de geç mesela.Harika, öyleyse şimdi Sivrisineklerle ilgili bir şey öğrendin ve daha fazla öğrenmek istersen araştırman gereken konuları biliyorsun.
Beyaz, sarı, turuncu tonların dışında diye bir cevap verilir buna ancak ışık açısından bakarsak teknolojisine göre açık beyaz veya mavi beyaz çeker... UV dalgası mahiyetinde elindeki aygınlatma cihazına bakman gerek. Eğer Sodyum, halojen veya dikronik sarılar varsa çoğu böcek gelmez... Sivriler hariç, onlar ışığa bakmaz.Ne bu yanıtlar yani ? Öyle bir renk yok de geç mesela.
Arkadaşlar sormak istediğim şu mesela mavi ışık sineği çeker hatta böyle tuzak ürünleride var. Mavi rengi nasıl sinek çekiyorsa zıttı olan bir renk var mı diye soru sordum.
Hiçbir ışık rengi sivrisinekleri %100 uzaklaştırmaz. Işık, onları çeken tek faktör değildir. Nefesiniz ve vücut ısınız hala onlar için bir davetiyedir. Sivrisinekler ışığa bakmaz demekte yanlış olur.Akıllı ampüle sahibim. Odamın penceresini açık bırakıyorum ve ışık açıkken odama hep sivrisinek giriyor. Ampülü hangi renk yaparsan sivrisinek girmez? Rengin açık, kapalı renk olması fark etmez.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.