Sinerji Bilgisayar güvenilir mi?

• Konuyu başlatan chaoo
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 39
  • Görüntüleme 77.812
Büyük firmalardan almanızı tavsiye ederim.
Konudan bağımsız biraz ama ben de Rx 6600 almayı düşünüyorum. Herşey yolunda giderse bi 10 güne falan alacağım ama fiyatlar çok oynak olduğundan şöyle bir durum var. Bazen Hepsiburada'da XFX model 6600 5600 e falan düşüyor ama satıcı Hepsiburada değil. Ama sonuçta satın alacağım site Hepsiburada bir sorun olduğunda iade almak zorundalar değil mi? Yani mağduriyet yaşar myım?

Aldığın mal yüzde yüz gelir ama hani ölü piksel çıkar, ışık sızması çıkar bunu değiştirin veya iade edin verin paramı deyince sıkıntılar başlar. Hiçbiri amazon değil. Fiyatı uygunsa alırdım aynısı amazonda var ise amazonu tavsiye ediyorum.

Aldığın mal yüzde yüz gelir ama hani ölü piksel çıkar, ışık sızması çıkar bunu değiştirin veya iade edin verin paramı deyince sıkıntılar başlar. Hiçbiri amazon değil. Fiyatı uygunsa alırdım aynısı amazonda var ise amazonu tavsiye ediyorum.
Evet ama sonuçta o sıkıntılar her markada olabiliyor. Hepsiburada'nın bile kusurlu gönderdiği ürünler olabiliyor. Ama asıl mesela mesela o dediğiniz olay oldu diyelim. Bunun iadesini almak zorundalar değil mi? Sonuçta tüketici hakları diye birşey var dava açılsa kazanılır.

Sinerji'den hazır sistem bilgisayar almıştım ve sorunsuz gelmişti. Lakin RAM'lerden biri 2 ay sonra bozulmuştu. Mesaj attım ve sanırım 1 hafta sonra dönüş yapmışlardı. Bozuk RAM'i alıp sonra yenisini yolladılar.

Bu yüzden RAM yükseltme yaparken şimdi yeni alacağım RAM'leri de buradan alacağım.

Bende Sinerji'den alışveriş yapmayı düşünüyorum. İade konusunu sorun yapmaları ise, sitenin güvenilir OLMADIĞININ kanıtıdır. İade hariç güvenilir diye bir kaide mi var? Güvenilirlik demek, ticarette, mühim hususlarda sorun yapmamaları demektir. Önemli bir husus olan iade işleminde sorun çıkaran firma, tamamen GÜVENSİZDİR.

Size şimdi bir örnekle güvenilir firma nasıl olunur onu anlatayım (tabii ki firma ismi vereceğim, bu da SİNERJİ'ye kapak olsun):

ŞOK marketten bir tane Deerma VC20 Plus alacaktım ancak markette yokmuş sadece CEPTE ŞOK uygulaması veya sokmarket.com.tr sitesinden alınabiliyormuş. Fiziksel inceleyemediğim için araştırdım, beğenildiği için bu şekilde satın aldım. Birkaç gün sonra ürün geldi. Bir hafta kullandık. Ama sonra faraş veya süpürme aparatı diyebileceğim parçasındaki kısmın dönmediğini fark ettik. Biz halıya temas ettirilince döner sanıyorduk ama Youtube'da videolarına bakınca, dönmesi gerektiğini anladık.

Ürünü güzelce temizledik ama filteleri ve bazı temizlerken ulaşılması zor yerler iyi temizlenmedi. Bu şekilde, her bir parçayı kendi poşetine ve oradan da hepsini kutusuna düzgünce koyduk. Ürünün kutusunun üzerindeki kargo ibaresini söktüğüm için, ürünün orjinal kutusunda, kağıt yırtığı şeklinde hasar vardı (20x15cm).

Neyse bu şekilde iade ettim. Ekstra hiçbir koruma kutusuna geçirmedim veya patlangaçla sarmadım. Ürün kargodan nasıl geldiyse o şekilde iade ettim.

Ben daha kutuya bakar bakmaz hasarlı olduğundan, iadenin kabul edilmeyeceğini düşündüm. Tabii ayıplı ürün kapsamındaki haklarımı bildiğim için, herhangi bir sorun yapmaları durumunda tüm hakkımı sonuna kadar arayacaktım. Kutusunu geçin, filteler bile yarı kirliydi.

Ertesi gün iademin kabul edildiğini uygulama üzerinden öğrendim. Birkaç gün sonra da param hesabıma geri geldi.

İşte güvenilir firma böyle olunur.
Öncelikle herkese merhabalar.İlk kez bir forum sitesine görüş bildirdiğimi belirtmek isterim.Arkadaşın dediklerine yüzde yüz katılıyorum.
25.12.2023 tarihinde sinerji.gen.tr den razer rgb kontroller aldım.Ürün bir kaç gün sonra geldi montajını yaptığımda ürünün çalışmadığını gördüm iade talebi istediğimde kutusu bozulmadan ambalajı açılmadan iade alabileceklerini belirttiler.İlk olarak üründe bir ambalaj yoktu muhtemelen kullanılmış ya da teşhir ürün satıyorlar.üründe ambalaj olmadığını aynı ürünü amazondan bir tane daha alınca farkettim ben ürünün bozuk olup olmadığını kutusunu açmadan nasıl anlayabilirim.
Linkte de belirttiğim gibi şikayette bulunduğumda da kullanılmış ürün iade alamayız diye algı yapıyorlar ben ürünü 1 saniye bile kullanamadım ki sinerji.gen.tr pişmanlıktır
Ekteki işaretli kutu amazondan diğeri sinerjiden gelen kutu

Dosya Ekleri

• IMG_4652.jpeg
    IMG_4652.jpeg
    174,3 KB · Görüntüleme: 207
  • IMG_4648.jpeg
    IMG_4648.jpeg
    194,2 KB · Görüntüleme: 208
Son düzenleme:
Sinerji'den hem kendime hem de arkadaşlarıma toplam 4 veya 5 defa sistem topladık ve aldık. Adamlar işini harika yapıyorlar hiçbir sıkıntı çıkmadı, tak çalıştır bitti. Hattaha sistemleri ilk açılışta gördüklerim, bileşenler için stres testine soktuklarına dair programlarla ekran görüntüsü alıp masaüstüne atmışlardı. Gerçekten takdir edilecek bir sitedir.

Uzak durun, aldığınız ürün sorunlu çıksa karşınızda muhattap bulamayacaksınız iade almayacaklar, markanın teknik servisine gönderin diye kem küm edecekler. Daha kurumsal ve büyük firmalara yönelin.

Uzak durun, aldığınız ürün sorunlu çıksa karşınızda muhattap bulamayacaksınız iade almayacaklar, markanın teknik servisine gönderin diye kem küm edecekler. Daha kurumsal ve büyük firmalara yönelin.
Düzeltme: Teknik servis yardımcı olmuyordu bir iade konusunda ama firmanın başka bir biriminden iletişime geçerek nazik bir iletişim diliyle sorunuma çözüm buldular. Teknik servis oyaladığı için bir anlık sinirle böyle bir şey yazmıştım, dikkate almayın. Yoksa daha önce masaüstü bilgisayarımı da bu firmadan almıştım herhangi bir sorunu çıkmadı.

Son düzenleme:
Aslında durumumun tamamı sadece benimle alakalı. Yani kendimi eleştirmek, kendim gibi hatalı ön yargılı müşterilerin de olduğunu sinerji ile yaşadığım durum üzerinden açıklamak istiyorum.

İkinci el olarak xfx marka AMD radeon 7900 xt bir ekran kartı aldım. Kart sorunlu çıktı. Garantinin de bitmesine 2 ay falan kaldı.
Sinerji ile iletişime geçtim ve teknik servise gitmesi gerektiğini belirttiler. Teknik servis olan Boğaziçi bilişim karta baktı hata buldu ama bana hemen kartınız arızalı demediği için 17-18 gün kadar beklemek durumunda kaldım. En sonunda kartın durumunu sormak için mail attığımda anladım ki ekran kartının sorunu çoktan belirlenmişti.

Bu zaman kaybından sonra ve kartın tamir edilemez olduğunu da öğrenince insanın kalbini bir korku vücudunu da sinir kaplıyor bilenler bilir yani. Serviste stok kartta yoktu.Son çare bu hışımla servis raporunu alıp sinerji ile iletişime geçtim. Normalde Boğaziçi bilişim de ekran kartı için değişim yapabiliyor ama ellerinde yokmuş.
Sinerji bilgisayar sorunuma yönelik tutumlarında; benim üslupsuz agresif davranışımı, benim acemiliğimi ve cahilliğimi aynı zamanda sabırsızlığımı yani kovulacak müşteri profilime rağmen gayet profesyonelce gayet anlayışla karşılayıp 2 gün gibi kısa sürede çözdüler.
Ve Ekran kartımın muadili olan başka bir ekran kartını bana göndereceklerini söylediler.

Sinerji bilgisayar müşterilerine değer veriyor. İtibarlı bir firma. Eğer adamları saf görüp kullanmaya kalkmazsanız onlar zaten yeterli tecrübe sahibi oldukları için cidden mağdursanız gereğini yapıyor. Buna kendim şahit olmasam inanmazdım hiçbir firma için. Doların her gün arttığı şu ekonomide müşterisini üzmemek için gerekli çabayı ve fedakarlığı yaptılar. Beni çok mutlu ettiler. Dediğim gibi adamların iade koşulu var ürünlerini de bozup hiç etmezseniz adamlar zaten tüketicinin hakkını kuruyor ellerinde stok varsa karşılıyor. Allah razı olsun. Ben şahidim ve çok mutlu edip sizinle iletişim kuruyorlar.

Destek ekibinde ki Enis beye, Alperen beye, çağrı merkezinde ki Sibel hanıma çok teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı