Sinerji bilgisayar XMP ve D.O.C.P arasındaki farkı bilmiyor

Ben çalışmıyor demedim:) en fazla 3200 de çalışıyor.

Maalesef sadece 3200MHz çıkabiliyor:(

Belleğinizi 4000 MHz'ye çekince sistemin kapanmasının nedeni XMP bellek olması değil. Ryzen işlemciler ilk çıktığında herkes piyasada Intel için üretilen XMP DDR4 bellekleri kullanıyordu.

Anladığım şu, işlemcim RAM frekansını desteklemiyor ve bu nedenle 3200MHz üzerine çıkamıyorum. Hal böyle iken eğer ben D. OC. P 4000mh RAM alsam da zaten o hızlara çıkamayacaktım. Peki merak ettiğim şu, PC toplama sihirbazı neden bana kullanamayacağım bir RAM'i önerdi? Neden sistemi toplayan arkadaşlar bu konuda satın alma öncesi sormama rağmen bilgi vermedi? Ya da üreticiler kullanılamayacak bir frekansı neden üretiyorlar?

Belleğinizi 4000 MHz'ye çekince sistemin kapanmasının nedeni XMP bellek olması değil. Ryzen işlemciler ilk çıktığında herkes piyasada Intel için üretilen XMP DDR4 bellekleri kullanıyordu.

Adamlar haklı. Hazır RAM ayar profil isimleri onlar.

Dediğiniz doğru ise RAM'ler arızalı olabilir mi? Çünkü nette bu frekanslara çıkan sistemler gördüm. Aslında benim için önemli olan burada Sinerji bilgisayara haksızlık edip etmediğim? Gerisi hallolur:)

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladığım şu, işlemcim ram frekansını desteklemiyor ve bu nedenle 3200mhz üzerine çıkamıyorum. Hal böyle iken eğer ben docp 4000mh ram alsam da zaten o hızlara çıkamayacaktım. Peki merak ettiğim şu, PC toplama sihirbazı neden bana kullanamayacağım bir rami önerdi? Neden sistemi toplayan arkadaşlar bu konuda satın alma öncesi sormama rağmen bilgi vermedi? Yada üreticiler kullanılamayacak bir frekansı neden üretiyorlar?
Kullanabilirsin aslında, Bios’da FCLK Frequency ayarını manuel olarak 1800 yapıp DOCP açıp tekrar dene bi. Desenkron çalışmaya zorlamış oluyorsun bu şekilde belki düzelir.

Çok sevinirim, aslında 3600 bile bana yeterli olur:) nasıl yaparım bunu :)

Şunu yapar mısın öncelikle?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı