Adamlar haklı. Hazır, RAM ayar profil isimleri onlar.
Son düzenleyen: Moderatör:
D.O.C.p ASUS anakartların RAM profilidir. Intel anakartlarda olduğu gibi AMD'li Gigabyte, MSI anakartta XMP profili vardır.
Ürünün sitesinde tam aksi yönde bilgi var, iki RAM'in de sitesine girip bakabilirsiniz. Birinde Intel XMP deniyor diğerinde D.OC.P deniyor.
Ben çalışmıyor demedimen fazla 3200 de çalışıyor.
Maalesef sadece 3200MHz çıkabiliyor![]()
Bunu firmalar pazarlama için falan yapıyor, aslında intel uyumlu docp uyumlu veya amd uyumlu diye bir şey yok.Ürünün sitesinde tam aksi yönde bilgi var, iki RAM'in de sitesine girip bakabilirsiniz. Birinde Intel XMP deniyor diğerinde D.O.C.P deniyor.
Belleğinizi 4000 MHz'ye çekince sistemin kapanmasının nedeni XMP bellek olması değil. Ryzen işlemciler ilk çıktığında herkes piyasada Intel için üretilen XMP DDR4 bellekleri kullanıyordu.
Adamlar haklı. Hazır RAM ayar profil isimleri onlar.
Kullanabilirsin aslında, Bios’da FCLK Frequency ayarını manuel olarak 1800 yapıp DOCP açıp tekrar dene bi. Desenkron çalışmaya zorlamış oluyorsun bu şekilde belki düzelir.Anladığım şu, işlemcim ram frekansını desteklemiyor ve bu nedenle 3200mhz üzerine çıkamıyorum. Hal böyle iken eğer ben docp 4000mh ram alsam da zaten o hızlara çıkamayacaktım. Peki merak ettiğim şu, PC toplama sihirbazı neden bana kullanamayacağım bir rami önerdi? Neden sistemi toplayan arkadaşlar bu konuda satın alma öncesi sormama rağmen bilgi vermedi? Yada üreticiler kullanılamayacak bir frekansı neden üretiyorlar?
Ayarları doğru yaparsanız 3733'e çıkar. Yardım ederim isterseniz.
Çok sevinirim, aslında 3600 bile bana yeterli olurnasıl yaparım bunu
![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.