Sinerji bilgisayar XMP ve D.O.C.P arasındaki farkı bilmiyor

Anladığım şu, işlemcim RAM frekansını desteklemiyor ve bu nedenle 3200MHz üzerine çıkamıyorum. Hal böyle iken eğer ben D. OC. P 4000mh RAM alsam da zaten o hızlara çıkamayacaktım. Peki merak ettiğim şu, PC toplama sihirbazı neden bana kullanamayacağım bir RAM'i önerdi? Neden sistemi toplayan arkadaşlar bu konuda satın alma öncesi sormama rağmen bilgi vermedi? Ya da üreticiler kullanılamayacak bir frekansı neden üretiyorlar?

Dediğiniz doğru ise RAM'ler arızalı olabilir mi? Çünkü nette bu frekanslara çıkan sistemler gördüm. Aslında benim için önemli olan burada Sinerji bilgisayara haksızlık edip etmediğim? Gerisi hallolur:)

Bozuk olabilir elbette ama sanmıyorum. Sinerji'ye biraz haksızlık etmişsiniz. 4000 MHz civarı hızları ayarlayabilmek için genelde elle ayarlama yapmak gerekir.

Benim bildiğim de ASUS son zamanlarda XMP yerine D.O.C.P ifadesini kullanıyor. Zaten çoğu RAM'de de Intel XMP logosu oluyor. Bunları AMD sistemde de kullananlar var. Elle de ayar yapıp voltaj vererek deneyebilirsiniz. Rehber yardımcı olabilir. Burada elle nasıl değer girileceği belirtiliyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bozuk olabilir elbette ama sanmıyorum. Sinerji'ye biraz haksızlık etmişsiniz. 4000 MHz civarı hızları ayarlayabilmek için genelde elle ayarlama yapmak gerekir.
Sanırım evet, haksızlık etmişim. Bir özür mesajı yazdım bile. Gerçi yaşadığım diğer sorunlar birikti herhalde ama çok ta haklı olmadığım bir konuda patladı:)

Sanırım evet, haksızlık etmişim. Bir özür mesajı yazdım bile. Gerçi yaşadığım diğer sorunlar birikti herhalde ama çok ta haklı olmadığım bir konuda patladı:)

Fazla sorunla uğraşınca sinirleriniz gerilmiş olabilir hocam normaldir. Belleklerde sorun olmadığı taktirde elle ayarlama yaparak 4000 MHz frekansta çalıştırabilirsiniz. BIOS güncellemenizi de öneririm.

Şunu yapar mısın öncelikle?
Merhaba, sistemi bugün yeniden açtım, o nedenle geç dönüş yapıyorum. Değinizi yaptım ve ekteki görseli ekledim :) Sizce yaşar mı doktor:)

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    94 KB · Görüntüleme: 44
Merhaba, sistemi bugün yeniden açtım, o nedenle geç dönüş yapıyorum. Değinizi yaptım ve ekteki görseli ekledim :) Sizce yaşar mı doktor:)

Yaşar, BIOS'da AI Tweaker sekmesine gelin. DRAM Frequency 3733, FCLK Frequency 1866, DRAM Voltage 1.45v, daha sonra Memory, Memory timing Configuration sekmesine girin ilk 5 gecikmeye sırasıyla 16 19 19 19 36 yazın.

Yaşar, BIOS'da AI tweaker sekmesine gelin. DRAM Frequency 3733, fclk Frequency 1866, dram voltage 1.45v, daha sonra Memory, Memory timing Configuration sekmesine girin ilk 5 gecikmeye sırasıyla 16 19 19 19 36 yazın.

Dediğiniz gibi ayarladım, ardından Memtest86 ve AIDA64 testlerini yaptım. Sorunsuzca açıldı :) çok teşekkür ederim.

RAM ile mi alakalı bilmiyorum ama Prime95 small ffts testi başlattığımda 30sn sonra sistem CPU sıcaklığı arttığı için kapanıyor. AIDA94 ile en fazla 70 derece oluyor oysa, RAM'lerde 40 derece civarındaydı Memtest86 ile. Bu neden olur?

Bir de cahilce bir soru sormak istiyorum: 1, 45v çok değil mi? RAM'de 1.4 yazıyor. Bu RAM ömrünü nasıl etkiler?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı