Sinerji Caspian vs Pollux 3APU

Fury23

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, bir bilgisayar alacağım ama çok arada kaldım şimdilik APU düşünüyorum.
İlk düşündüğüm sistem Sinerji'den caspian APU adında=
Linki: Sinerji Caspian APU Ryzen 5 3350G PRO 16GB 256GB SSD
Bunu biraz özelleştirip bu hale getireceğim;
1612983586033.png

Diğer düşündüğüm sistem ise GameGaraj'dan Pollux 3APU adında=
Linki: Pollux 3APU | Game Garaj
Bunu da biraz özelleştirip bu hale getireceğim;
1612983728976.png

Merhaba, bir bilgisayar alacağım ama çok arada kaldım şimdilik APU düşünüyorum.
İlk düşündüğüm sistem Sinerji'den caspian APU adında=
Linki: Sinerji Caspian APU Ryzen 5 3350G PRO 16GB 256GB SSD
Bunu biraz özelleştirip bu hale getireceğim;

Diğer düşündüğüm sistem ise GameGaraj'dan Pollux 3APU adında=
Linki: Pollux 3APU | Game Garaj
Bunu da biraz özelleştirip bu hale getireceğim;

Sinerji Caspiandaki Power Boost PSU'yu çıkarın aman patlar matlar. Caspian daha iyi gibi kasa ve PSU değiştirirseniz.

Sinerji Caspian alırsan kasayı Ranker Cygnus yapmalısın.Power Boost önermem. Anakartı kesinlikle B450M olmalı.

Pollux APU alırsanızda B450M yapmalısın yine. SSD'yi seçili ürün yok deyip Patriot Burst, Apacer Panther'ya da 315TL kadar ödeyip Samsung 870 EVO almalısın -ki Samsung almanı öneririm.-

RAM'ler ikisinde de 2 tane olmalı.

Sinerji Caspiandaki Power Boost PSU'yu çıkarın aman patlar matlar. Caspian daha iyi gibi kasa ve PSU değiştirirseniz.
Power Boost psu'yu çıkarırım onu görmedim. :D

Pollux 3APU daha mantıklı ve bazı parçaları daha iyi. Ama RAM’i 2x8 yapmak daha iyi olur.
3,400 oluyor öyle. Benim bütce bu ileride zaten 1650 Super-1660Super falan düşünüyorum. Ayrıca sinerjideki m.2 ssd'li :)
Sinerji Caspian alırsan kasayı Ranker Cygnus yapmalısın.Power Boost önermem. Anakartı kesinlikle B450M olmalı.

Pollux APU alırsanızda B450M yapmalısın yine. SSD'yi seçili ürün yok deyip Patriot Burst, Apacer Panther'ya da 315TL kadar ödeyip Samsung 870 EVO almalısın -ki Samsung almanı öneririm.-

RAM'ler ikisinde de 2 tane olmalı.
Sinerji'de m.2 ssd seçtim yani o daha mantıklı oluyor sanırım birde kasa neden power boost önermiyorsunuz? PSU'ları kötü de kasada ne olabilir ki?

Power Boost PSU'yu çıkarırım onu görmedim. :D

3,400 oluyor öyle. Benim bütce bu ileride zaten 1650 SUPER-1660 Super falan düşünüyorum. Ayrıca sinerjideki M.2 SSD'li :)

Addlink SSD'yi önereni pek görmedim. Hatta fikri olan bile yok forumda sanırım. Caspian alıcaksan dediğim özelleştirmeni yapmanı öneririm.
Power Boost psu'yu çıkarırım onu görmedim. :D

3,400 oluyor öyle. Benim bütce bu ileride zaten 1650 Super-1660Super falan düşünüyorum. Ayrıca sinerjideki m.2 ssd'li :)

Sinerji'de m.2 ssd seçtim yani o daha mantıklı oluyor sanırım birde kasa neden power boost önermiyorsunuz? PSU'ları kötü de kasada ne olabilir ki?

Hocam PSU'ları kötü dediğiniz gibi. Ayrıca Ranker Cygnus Power Boost'tan çok daha kalitelidir. Bütçeniz yeterse değiştirmenizi öneririm. PSU olarak Corsair 550W +80 PSU'da sıkıntı çekmezsin.

Kasa hakkında pek fikrim yok. Hava sirkülasyonu konusunda önereni görmedim.

Addlink SSD'yi önereni pek görmedim. Hatta fikri olan bile yok forumda sanırım. Caspian alıcaksan dediğim özelleştirmeni yapmanı öneririm.

Hocam PSU'ları kötü dediğiniz gibi. Ayrıca Ranker Cygnus Power Boost'tan çok daha kalitelidir. Bütçeniz yeterse değiştirmenizi öneririm. PSU olarak Corsair 550W +80 PSU'da sıkıntı çekmezsin.

Kasa hakkında pek fikrim yok. Hava sirkülasyonu konusunda önereni görmedim.
Kingston nasıl ? Benim gözlemlediğim kadarıyla iyi idi. Birde sinerjide
1612985055513.png

hangisini seçeyim? 3400G stoğu sinerjiye geldiğinde ne kadar fiyat farkı olur? Stok gelene kadar bekleyebilirim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı