Arkadaşlar monitörü iade ettim. THH yede başvurmuştum samsungun G4 modelini aldım gayet memnunum iadeyide zorla ettik desem yeridir. Samsung monitör alırsanız sorun çıktığı zaman servisin eve gelip bakıp size monitör verip servis süreci boyunca mağdur etmediğini öğrendik sinerji söyledi ne kadar doğru bilemem durum böyle hepinize teşekkür ederim.
Konuya gelecek olursam. Üründe bir veya birden fazla ölü piksel olması ürünün ayıp bir mal olduğu gerçeğini değiştirmez. Firma iade veya değişim başvurunuzu reddettiği için size tavsiyem tüketici hakem heyetine en hızlı şekilde başvuruda bulunmanızdır.
Başvurunuzda aşağıya bıraktığım açıklamayı mutlaka kullanın ve yaşadığınız problemi uygun bir dil ile detaylı bir şekilde şikayet metnine yazın. Satın alım sırasında ve iadeye ilişkin başvurunuzda size verilen ve kullandığınız evrakları şikayet metni ekine mutlaka ekleyin.
6502 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanun 8. maddesine göre; “ayıplı mal, tüketiciye teslimi anında, taraflarca kararlaştırılmış olan örnek ya da modele uygun olmaması ya da objektif olarak sahip olması gereken özellikleri taşımaması nedeniyle sözleşmeye aykırı olan maldır. Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda, internet portalında ya da reklam ve ilanlarında yer alan özelliklerinden bir veya birden fazlasını taşımayan; satıcı tarafından bildirilen veya teknik düzenlemesinde tespit edilen niteliğe aykırı olan; muadili olan malların kullanım amacını karşılamayan, tüketicinin makul olarak beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar da ayıplı olarak kabul edilir.” hükmü gereği ölü pikselli ürünler ayıplı mal olarak kabul edilmektedir.
Dolayısıyla benim görüşüm, tüketici hakem heyeti yasal karar süresi olan en geç 6 ay içerisinde ürünün iadesine karar verecektir.
Hakem Heyeti'nin kararı 6 ay içerisinde çıkacağı için, satın aldığınız ürünün iade kararı tarihindeki güncel ücreti üzerinden iade edilmesini talep etmeyi unutmayın. Karar zamanına kadar arada oluşacak olan fark olumlu zarar olarak değerlendiriliyor ve bunu talep etme hakkınız var