Sinerji GTX 1080 Hazır Sistem

• Konuyu başlatan 5usu6
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 2.124

ALINIR MI ?

• Alınır

Oy: 12 80,0%
  • Alınmaz

Oy: 3 20,0%

• Oy verenlerin toplamı
    15
7500 derken fiyattan bahsetniştim Ryzen 7 1700 ile değiştirip sistemi almayı düşünmüştüm.
Keşke söylediğiniz gibi 3 fanlı bir 1080'i bu sisteme takılmış şekilde fiyat farkını ödeyerek alabilsem ancak hazır sistem olduğu için böyle bir şey mümkün değil.
Yapmaya çalıştığım şey tek seferde 7000 TL veremeyeceğim için 6000 TL ye herşeyi halledip. RAM SSD HDD gibi parçalardan kısılmış bir sistem bulup daha sonra tahmini olarak 1000 TL daha harcayıp 8GB daha RAM ve SSD eklemek.
Malesef hazır sistemlere mahkum durumda olduğum için bana en yakın seçenek bu gibi gözüküyor.Keşke başka bir seçenek olsa ancak genelde firmalar hazır sistemlerde sattıkları bileşenleri ya kendin topla bölümlerine koymuyor yada çok yüksek fiyatlara koyuyor.

Ryzen daha iyi intel dandik termal macunlarını gördük. Hem ryzen yeni bir teknoloji zamanla performansı artacaktır. Hazır sistem olmak iyi değil. İleride bir şeyi değiştirmek istersin kendin montajını yapınca için rahat olur. Kimse senin dikkat ettiğin kadar etmez. Hazır sistemler bana çok saçma geliyor. İ7 koyuyorlar ama ne kadar kötü parça varsa içinde. İnsanlar i7 görüp direk alıyorlar.

Pazarlamadaki amaç insanların duygularını ve mantığını kapatıp onları manipule edip onları kullanmak. P400S kasa var 350 TL güzel bir kasa. Bu kasayı alıp 300 TL PSU alırsın yavaş yavaş toplarsın. Hazır sistem almak bana göre değil yinede sen bilirsin.

Ryzen daha iyi intel dandik termal macunlarını gördük. Hem ryzen yeni bir teknoloji zamanla performansı artacaktır. Hazır sistem olmak iyi değil. İleride bir şeyi değiştirmek istersin kendin montajını yapınca için rahat olur. Kimse senin dikkat ettiğin kadar etmez. Hazır sistemler bana çok saçma geliyor. İ7 koyuyorlar ama ne kadar kötü parça varsa içinde. İnsanlar i7 görüp direk alıyorlar.

Pazarlamadaki amaç insanların duygularını ve mantığını kapatıp onları manipule edip onları kullanmak. P400S kasa var 350 TL güzel bir kasa. Bu kasayı alıp 300 TL PSU alırsın yavaş yavaş toplarsın. Hazır sistem almak bana göre değil yinede sen bilirsin.

Öncelikle cevaplarınıza ve ilginize teşekkürler.
Açıkçası bende sizin gibi düşünüyorum kendi kafanıza yatan şekilde toplamak her zaman en mantıklısı şubatın 15'ine kadar vaktim var bu sebepten yaklaşık 2 aydır piyasayı inceliyorum Galax 1080 EXOC 2700 TL civarındaydı şimdi uçtu gitti en son 3400 TL civarındaydı teknobiyotikde 2 ay önce 6000 TL tutan sistem şimdi 7000 TL civarını geçti. Ben bekledikçe fiyatlar artıyor tüm ekran kartı stokları eridi.Fiyatlar muazzam seviyelere çıktı bakalım bekliyoruz belki yeni stoklar gelir ülkeye de fiyatlar düşer.Yoksa işin gerçeği sonumuz pek hayırlı değil bu fiyat seviyeleri yüzünden belki de vazgeçeceğim toplamaktan.

Öncelikle cevaplarınıza ve ilginize teşekkürler.
Açıkçası bende sizin gibi düşünüyorum kendi kafanıza yatan şekilde toplamak her zaman en mantıklısı şubatın 15'ine kadar vaktim var bu sebepten yaklaşık 2 aydır piyasayı inceliyorum Galax 1080 EXOC 2700 TL civarındaydı şimdi uçtu gitti en son 3400 TL civarındaydı teknobiyotikde 2 ay önce 6000 TL tutan sistem şimdi 7000 TL civarını geçti. Ben bekledikçe fiyatlar artıyor tüm ekran kartı stokları eridi.Fiyatlar muazzam seviyelere çıktı bakalım bekliyoruz belki yeni stoklar gelir ülkeye de fiyatlar düşer.Yoksa işin gerçeği sonumuz pek hayırlı değil bu fiyat seviyeleri yüzünden belki de vazgeçeceğim toplamaktan.

Kur yükseldi ve madencilik stokları bitirdiği için ekran kartı almak zorlaştı. İyi bir sistem toplamak istiyorsan beklemek iyidir. Saten yükseleceği kadar yükseldi. Bekleyip bütçe arttırmak daha iyi olabilir. Ryzen yeni serisi çıkacak o işlemcilerden alabilirsin. Ben olsam beklerdim. Bende öyle diyordum sonra yükseltirim ama 1 sene oldu sistem alalı. 2 nesil birden ve ryzen çıktı. :)

Kur yükseldi ve madencilik stokları bitirdiği için ekran kartı almak zorlaştı. İyi bir sistem toplamak istiyorsan beklemek iyidir. Saten yükseleceği kadar yükseldi. Bekleyip bütçe arttırmak daha iyi olabilir. Ryzen yeni serisi çıkacak o işlemcilerden alabilirsin. Ben olsam beklerdim. Bende öyle diyordum sonra yükseltirim ama 1 sene oldu sistem alalı. 2 nesil birden ve ryzen çıktı. :)

Evet ben şuanda alsam dahi 6 ay içinde yeni nesiller çıkacak. Maalesef şubatın 15'ine kadar bekleyebilirim sonrasında almam gerekiyor okul gerekçesiyle şuanda kullandığım laptop programları kaldırmıyor artık.Bakalım umarım 15-20 gün içinde piyasada değişiklikler olur.Olmazsa da nasip deyip Dell 7577 alıp geçeceğim götürdüğü kadar idare edeceğiz artık.

Arkadaş 3 fanlı modellerden bahsetmiş de 3 fanlı bir GTX 1080 almaya kalkışsan neredeyse sistem fiyatı, neden insanları yanlış yola yönlendirirsiniz anlamadım ki..

Kasa içi havalandırmasını güzel yapar, biraz fan ayarı yapar. Biraz da güç profili ayarı yaptı mı sıvı soğutmalı 1080 gibi çalışır işte.

upload_2018-1-23_23-52-39.png

Önceki konuda anlattığımı yap. Zaten şu an için hazır sistemler daha mantıklı.
Toplama yerine hazır sistem almak

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı