Sınıfı torpil ile geçmek suç mudur?

Arkadaşlar ben sinifimi geçtim. Ama bir arkadaşım sınıfta notlar yüzünden kaldı. Ama babası okula yüklü miktar para verip sınıfı geçmesini sağlamış. Ben buna o kadar sinir oldum ki yani çocuk sınıfı geçmiyor ama para verip geçebiliyor bu çok saçma değil mi sizce de? Nereye şikayet edebilirim. Bu düpedüz haksızlıktır. Parası olmayanlar da var.
Okul müdürünün siciline ve öğrencinin siciline işlermiş sanırım. Sadece bir tane ilgili şey buldum. Kızlarsoruyor.com'da birisi, "Devlet memuruna rüşvet vermek suç, kabul etmezse yakarlar adamı. Siciline rüşvet girdisi yaparsa ömür boyu dışlanır." diyor.

Kanka bizde CİMER'e şikayet ettiler hoca az daha işinden oluyordu.
Resmi tutanak bile tutulmamıştır emin ol. Hele ki hala aynı sınıf aynı görevinde ise : ) İlerde daha iyi anlarsınız dediğimi

Resmi tutanak bile tutulmamıştır emin ol. Hele ki hala aynı sınıf aynı görevinde ise: ) ileride daha iyi anlarsınız dediğimi.

Bilmiyorum hocayı sorguya almislardi hatta bize de zorla hocayı savundurttular.

Herhangi bir torpil suç olabilir normalde, ama bu düzende umursayan pek de fazla umursayan yok.

Devlet memurunun rüşvet alması kadar saçma bir şey yok. Az kazansalar hadi neysede günümüz düzeninde bile hala, ki eskiden daha fazla kazanıyorlardı(2010 da memurlar asgari ücretin neredeyse 2.5 katını alıyorlardı), kalifiye eleman oldukları için maaşları ortalama asgari ücretin 2/2.5 katıdır(bu yakın zamandaki asgari ücrete yakın maaş almalarını kast etmiyorum, orası zaten ayrı yanlış bir konu).

Bilmiyorum hocayı sorguya almislardi hatta bize de zorla hocayı savundurttular.
Kankam sizinki birazdan reklam arasına girer aşk 101 dizisi gibi boşver sen takılma : ) Yok şakası bir yana hukuk okuyorum bu tarz durumlarda emin ol eğitim verdiği sınıf bile aynı ise resmi hiçbir sicilini etkileyecek bir durum olmamıştır.

Biliyorum hocam galiba siz daha çok biliyorsunuz. Ben sessiz olayım 🙂.

CİMER'e şikayet edebilirsin ama ismin belli oluyor biraz sıkıntı çekebilirsin.

2 yıl önce bir sebepten bende CİMER'e şikayette bulunmuştum aradan 1 hafta geçtikten sonra hoca aradı ilk önce nasılsın falan filan sonra konuya girdi "ben ne olucağım neden böyle bir şey yaptın?" falan dedi o zaman saf olduğum için hemencicik gözüm korktu bir şekilde şikayetimi geri aldım.

Şu an pişmanım keşke konu gittiği yere kadar gitseydi...

Sana tafsiyem şikayet edeceksen iyice düşün taşın kararı verdikten sonra da arkasında durmasını bil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı