Sınıfta kalan birisi açığa geçebilir mi?

Okumak istemiyorsa meslek lisesine hiç gitmemeli. Öbür okullardan daha uzun çünkü okul saatleri.
Nasıl daha fazla okul saatleri? Benim kuzenim klima okuyor. 9. sınıftan beri haftanın 1 günü okula gidiyor sadece geri kalan günleri klimacıda çalışıyor diye biliyorum.

10. sınıfa kadar okudum akşam 7'de çıkıyordum okuldan.
O zaman seçeceği bölüme göre değişiyor. Benim kuzenim sadece çarşamba günleri okula gidiyor geri full çalışıyor. Ayrıca meslek lisesinde bölüm dersleri var belki arkadaş diğer derslerde iyi olmasa bile bu derslerde iyi olur.

Keşke biraz erken davransaydınız. 9 sınıflarda ilk seneden kalınca direk geçiş yapılıyor. Halk eğitim merkezleri ile, okul müdürü ile görüşün belki alırlar bu sene. Eğer bir sene daha sınıfta kalırsanız örgün eğitim yani yüz yüze eğitim hakkınız kalmayıp mecburen açık liseden devam etmek zorunda kalırsınız.

Nasıl daha fazla okul saatleri? Benim kuzenim klima okuyor. 9. sınıftan beri haftanın 1 günü okula gidiyor sadece geri kalan günleri klimacıda çalışıyor diye biliyorum.

Stajdır sizin bu dediğiniz. Meslek liselerinde 12. sınıflarda staj olur. Haftanın 2 günü okula gidersin, 3 gün ise staj yaptığın yerde çalışırsın.

Stajdır sizin bu dediğiniz. Meslek liselerinde 12. sınıflarda staj olur. Haftanın 2 günü okula gidersin, 3 gün ise staj yaptığın yerde çalışırsın.
Evet ama benim kuzenim 9. sınıfın başından beridir staj yapıyor.

Bir sene kalanlar açık liseye geçebiliyor. İsterseniz mesleki açık öğretime ya da normal açık liseye bakabilirsin. Açık lise ya da mesleki açık öğretim için aklına takılan soru varsa yeni konu açman daha uygun olacaktır.

Bir sene kalanlar açık liseye geçebiliyor. İsterseniz mesleki açık öğretime ya da normal açık liseye bakabilirsin. Açık lise ya da mesleki açık öğretim için aklına takılan soru varsa yeni konu açman daha uygun olacaktır.
Hocam ilk seneden sınıfta kalınca normal açık liseye geçilmiyor 9. Sınıf değil ise eğer. 10.sınıf ve üstü, 2 sene sınıfta kalmadan açık lise kaydı yapılamıyor. Kendimden biliyorum. Bende aynı durumda olduğum için, okul müdürlerinin ve halk eğitim de ki memurlarının bana söylediği cevabı yazdım buraya.

@Eirene.00
Hocam beğenmedim atmanızın sebebini öğrenebilir miyim?
Yanlış bir cevap yazdığımı düşünmüyorum. Meb destek hattı ile görüşüp cevap yazdım. MEB iletişim merkezine arayarak daha kesin bir bilgi alabilirsiniz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı