Sınıfta kaldım

deniz.87

Attopat
Arkadaşlar 10. Sınıfım sınıfta kaldım. Aslında devamsızlıktan kaldım son üç ay hiç gitmedim çünkü kardeşim vefat etti çok kötü hissediyordum okula gidecek halim bile yoktu. Ailem sorun etmiyor kaldığımı ama okul başladığında insanların beni yargılamasından çok korkuyorum çünkü kimseye söylemedim kardeşimin vefat ettiğini hiçbir arkadaşımlada iletişime geçmedim. Yani ben normalde çalışkan birisiyim okul 1. siyim o yüzden çoğu hoca beni tanıyor ya da öğrenciler çok korkuyorum benimle bu konu hakkında konuşacaklar diye. Ben bu olayı unutmaya çalışıyorum 1 yıl boyunca bana neden gelmediğini soracaklar falan tuhaf hissediyorum.
Ne yapmalıyım?

Arkadaşlar 10. Sınıfım sınıfta kaldım. Aslında devamsızlıktan kaldım son üç ay hiç gitmedim çünkü kardeşim vefat etti çok kötü hissediyordum okula gidecek halim bile yoktu. Ailem sorun etmiyor kaldığımı ama okul başladığında insanların beni yargılamasından çok korkuyorum çünkü kimseye söylemedim kardeşimin vefat ettiğini hiçbir arkadaşımlada iletişime geçmedim. Yani ben normalde çalışkan birisiyim okul 1. siyim o yüzden çoğu hoca beni tanıyor ya da öğrenciler çok korkuyorum benimle bu konu hakkında konuşacaklar diye. Ben bu olayı unutmaya çalışıyorum 1 yıl boyunca bana neden gelmediğini soracaklar falan tuhaf hissediyorum.
Ne yapmalıyım?
Söyle durumunu utanma. Başınız sağ olsun bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Başın sağ olsun, bu zor durumu rehberlik öğretmeninle paylaşarak onlardan destek al; onlar diğer öğrencilere durumu uygun şekilde anlatmanı sağlar. Arkadaşlarına da hissettiğin zaman açıkça anlatmaktan çekinme, çoğu insan bu tür durumları anlar ve sana destek olur. Kendine nazik davran, bu süreci atlatmak için duygularını ifade etmekten ve yardım almaktan çekinme.

Öncelikle sana bol bol sabır ve baş sağlığı diliyorum. Bu durum aslında mücbir sebep olarak değerlendirilerek bir konu olması gerekiyor çünkü ikinci dereceden bir yakınını kaybetmişsin. İnsanlara bahsetmemeni ya da bahsedememeni anlıyorum fakat hukuken böyle bir hakkın olması gerektiğini düşünüyorum. Fiziksel sağlık kadar mental sağlık da hayati değer taşır ve senin psikolojin gerçekten çok zorlaşmış belli. Bu tarz konularda senin gibi öğrenciler için bir istisna sağlanarak yalnızca sınavlara gelmen sağlanabiliyordu diye biliyorum. Bence konu hakkında okul yetkililerin veya ev büyüklerin ile tekrar görüş çok geç olmadan halledin. Gerekirse ilçe eğitime dilekçe verin.

Arkadaşlar 10. sınıfım sınıfta kaldım. Aslında devamsızlıktan kaldım son üç ay hiç gitmedim çünkü kardeşim vefat etti çok kötü hissediyordum okula gidecek halim bile yoktu. Ailem sorun etmiyor kaldığımı ama okul başladığında insanların beni yargılamasından çok korkuyorum çünkü kimseye söylemedim kardeşimin vefat ettiğini hiçbir arkadaşımlada iletişime geçmedim. Yani ben normalde çalışkan birisiyim okul 1. siyim o yüzden çoğu hoca beni tanıyor ya da öğrenciler çok korkuyorum benimle bu konu hakkında konuşacaklar diye. Ben bu olayı unutmaya çalışıyorum 1 yıl boyunca bana neden gelmediğini soracaklar falan tuhaf hissediyorum.
Ne yapmalıyım?

Ailevi meseleler yüzünden gelmedim dersin, utanma utanılacak bir durum yok ortada.

Arkadaşlar 10. sınıfım sınıfta kaldım. Aslında devamsızlıktan kaldım son üç ay hiç gitmedim çünkü kardeşim vefat etti çok kötü hissediyordum okula gidecek halim bile yoktu. Ailem sorun etmiyor kaldığımı ama okul başladığında insanların beni yargılamasından çok korkuyorum çünkü kimseye söylemedim kardeşimin vefat ettiğini hiçbir arkadaşımlada iletişime geçmedim. Yani ben normalde çalışkan birisiyim okul 1. siyim o yüzden çoğu hoca beni tanıyor ya da öğrenciler çok korkuyorum benimle bu konu hakkında konuşacaklar diye. Ben bu olayı unutmaya çalışıyorum 1 yıl boyunca bana neden gelmediğini soracaklar falan tuhaf hissediyorum.
Ne yapmalıyım?

Öncelikle geçmiş olsun. Devamsızlığını sildirmeyi dene veya rapor almaya çalış. Çok kötü duruma düşmüşsünüz. Hayat yapar arada böyle, sakın vazgeçmeyin. İyisiyle kötüsüyle atlatırsınız.

Öncelikle başın sağ olsun kardeşim. Yaşadığın acı çok büyük ve biz ne desek boş. Ama benden sana bir abi tavsiyesi, böyle kaçma. Hocalarından, arkadaşlarından kaçma. Kaçmak yerine acınla yüzleş, iliklerine kadar yaşa ki işte "unutmak istiyorum" o zaman devreye girer. Bu acıyı asla unutamazsın ama bununla yaşamayı öğrenirsin. Ve bunu seni çok güçlü birisi yapar. İlerideki hayatın için, içine atma acını. Dediğim gibi biz ne desek boş senin hissettiğini hissedemeyiz.

Boş yere stres yapıyorsun, isteyerek yaptığın bir şey yok sonuçta. Kardeşinin durumunu söylemek veya söylememek sana kalmış. Böyle bir zamanda diğer insanların ne düşündüğü değil ailenin ne düşündüğü önemli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı