Sınıfta kalmak ve açığa geçiş

Makaleler
8
Yer
Adana
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5500, B450M-K, RTX 3050, 8+8 3000Mhz 16GB RAM, Corsair K60 RGB Pro Low Profile klavye, Redmi Note 13 Pro telefon.
11. sınıf öğrencisiyim. Araştırdım ve yeni açığa geçiş kurallarından sonra 1 kez sınıfta kalırsak açığa geçebiliriz diye öğrendim. Gitmedim 2 ay okula ve sınıfta kaldım şimdi öğreniyorum ki sanırım açığa geçemeyeceğim yani 1 sene boşu boşuna fazla okuyacağım. Yine de eylül ayını bekliyorum açık lise kayıtları başlayınca gidip konuşacağım. Kimse kesin bir şey demiyor şu an da. Öğrendim ki benim gibi yapan birçok kişi var sanırım hepimizin hakkında hayırlısı arkadaşlar :D.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir kere sınıfta kalınca açık liseye geçebilirsiniz. Sadece bu seneki eğitim-öğretim yılının bitmesini bekleyin. Henüz sınıfta kaldığınız sisteme düşmediği için geçemezsiniz. Sisteme düştüğü an kayıtlar da muhtemelen açılır. O zaman geçiş yapabilirsiniz.

Bir kere sınıfta kalınca açık liseye geçebilirsiniz. Sadece bu seneki eğitim-öğretim yılının bitmesini bekleyin. Henüz sınıfta kaldığınız sisteme düşmediği için geçemezsiniz. Sisteme düştüğü an kayıtlar da muhtemelen açılır. O zaman geçiş yapabilirsiniz.

Gerçekten mi ama ben MEB'i aradığımda bana direkt yasak diyerek konu kesip kapattılar?

Evet, eminim. Sonradan değiştiyse bilmiyorum. Eğer değişmediyse böyle.
Geçme şartlarına baktım, en son 1. dönemde değiştirmişler, o da 1 yıl kalanlar bakanlıkça mazareti uygun görülürse geçer falan yazıyor. Bu ne demek?
Bir sağlık sorunu falan mı gerekli yani?

Evet, eminim. Sonradan değiştiyse bilmiyorum. Eğer değişmediyse böyle.

Hocam inşallah öyledir, geleceğim aslında bu duruma bağlı diyebilirim.

Geçme şartlarına baktım en son 1.dönemde değiştirmişler oda 1 yıl kalanlar bakanlıkça mazareti uygun görülürse geçer falan yazıyor bu ne demek?
Bir sağlık sorunu falan mı gerekli yani.

Çok karışık hocam şu an. Ne araştırsakta boş en mantıklısı Eylül ayını bekleyip açık lise kayıtları açılınca açık lise bürosuna gidip konuşmak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı