Sınıfta rezil oldum

Hareketli etkinlikler yapmayı deneyebilirsin. Örnek olarak spor yapmak, dans etmek, koşu yapmak. Bunlar zamanla titremeni geçirir.

Birisiyle konuşurken göz temasını kaçırıyor musun peki? Bu da çok önemli bence.
Topluluk önünde evet, ama biriyle konuşurken kaçırmıyorum.

Geçmişte aynı problemi yaşayan biri olarak insanlarla konuşacağınız bir işte çalışın, bir gün bile olsa çalışın. Emin olun inanılmaz faydası var.
Yazın 3 ay garsonluk yaptım ama hâlâ çok bir şey değişmedi.

Sağ ol ama mesele bu kötü anı yaşamam değil. Nasıl olsa unutuluyor, asıl mesele hep bu durumu yaşayacak olmam.

Zaten yapıyorum bunları ama herkesle arkadaş olamam.
Ya dostum bak bana güven. Hırs alırsan en azından kendine söylersin. Bende tahtaya kalktığımda içime bir gariplik düşüyor, içime titreme geliyor. Bende utangaç biriyim çoğu zaman bir şeyleri söyleyemem. Ama dostum o kadar titreyecek kadar değil, öğretmen sana iyi davrandığı zaman veya sakin olduğun zaman her şeyi yaparsın. O yüzden rahatta kal..

Geçmişte aynı problemi yaşayan biri olarak insanlarla konuşacağınız bir işte çalışın, bir gün bile olsa çalışın. Emin olun inanılmaz faydası var. Mümkünse restoran, lokanta tarzı.
Aynen çok etkisi oluyor. Ben kız kuzenlerimle bile konuşmaya utanan biriydim. Kasiyer şunu ister misin diye sorunca hayır derken bile sesim kısık çıkıyordu. Halı yıkamacıya girdim iş için. İster istemez diyalog kuruyorsun. Halı vermek için evlere gittiğinde diyalog kuruyorsun. Bir süre sonra bu tür davranışların ortadan kalkıyor. Tabi sen kafe, restoran, lokanta gibi yerlerde işe girerek hem para kazanıp hem de bu durumu aşabilirsin.

Hayır. Hatta bazı müşterilerle bayağı samimi olmuştum. Benim sıkıntı tanımadığım insanlarla konuşmak değil, topluluk önünde konuşmak.
O halde önerim tarih, bilim kitapları okumanız ve bunlarda kendinizi geliştirmeniz. Ne alaka diyeceksiniz, öğrendiklerinizi birilerine anlatamaya başlayına özgüveniniz artacak.

Zaten birkaç tane yakın arkadaşım var.

Düzgün 3,5 arkadaşın olsa yeterli.

Hayır. Hatta bazı müşterilerle bayağı samimi olmuştum. Benim sıkıntı tanımadığım insanlarla konuşmak değil, topluluk önünde konuşmak.

Ayrıca iyi yönünden bak en azından öğretmenin senin tahtaya kalkıp sunum vb işlerinde heyecanlandığını biliyor seni böyle şeylerle uğraştırmaz.
Eğer ben bu sorunu aşmak istiyorum diyorsan da.
İletişim teknikleri ve diksiyon dersleri alabilirsiniz.
Toplum önünde nasıl konuşmanız gerektiği insanları konuşurken izlemenizi ses tonunu falan hep anlatan işe yarayan dersler.
Rezil falan da olmamışsın sınıf içinde sıçmış olsan o zaman rezil olmuş olurdun kafana takma.

O herkeste olan bir şey aslında. Sadece dışarı yansıtmamak lazım. Bazen okullarda sunum yaptırırlardı. Herkes kaçma derdindeydi.

İlkokul 2'de okul değiştirince çok yalnız hissettim kendimi. Bu durum lisede de biraz etkiledi beni. Aslında herkeste severdi beni kendi halimde bir insandım. Üniversitede açıldım. Ne kadar erken yenerseniz kendinizi o zaman böyle şeyleri takmamaya çalışırsınız.

Düzgün 3,5 arkadaşın olsa yeterli.

Ayrıca iyi yönünden bak en azından öğretmenin senin tahtaya kalkıp sunum vb işlerinde heyecanlandığını biliyor seni böyle şeylerle uğraştırmaz.
Eğer ben bu sorunu aşmak istiyorum diyorsan da.
İletişim teknikleri ve diksiyon dersleri alabilirsiniz.
Toplum önünde nasıl konuşmanız gerektiği insanları konuşurken izlemenizi ses tonunu falan hep anlatan işe yarayan dersler.
Rezil falan da olmamışsın sınıf içinde sıçmış olsan o zaman rezil olmuş olurdun kafana takma.
Sunum da yaptım hem de iki defa. Hiç kimse hocanın umrunda bile değil. Sunumda birkaç kişi de heyecanlanmıştı ki bu normal ama basit bir oyunda benim dışında kimse heyecanlanmadı. Anormal olan bu.

Ya dostum bak bana güven. Hırs alırsan en azından kendine söylersin. Bende tahtaya kalktığımda içime bir gariplik düşüyor, içime titreme geliyor. Bende utangaç biriyim çoğu zaman bir şeyleri söyleyemem. Ama dostum o kadar titreyecek kadar değil, öğretmen sana iyi davrandığı zaman veya sakin olduğun zaman her şeyi yaparsın. O yüzden rahatta kal..
İyi de tahtaya çıkmadan önce rahattım ama ne olduysa oraya çıkınca elim ayağım titremeye başladı.

Hocam lisede böyle saçma durumlara sürekli düşersiniz ben de sosyal fobili biriyim ve beni çok rahatsız ediyor bu durum senin dediğin durumu maalesef ki sürekli yaşıyorum ve sana demek istediğim tek bir şey var, en az 1 tane yakın arkadaşın olsun yapabiliyorsan.
1 tane yakın arkadaşım var zaten ama bu bir işe yaramıyor. Yapı olarak böyle doğduğum için çok fazla bir şeyleri değiştiremiyorum. Sosyal fobiyle yaşamak cehennem gibi.

O halde önerim tarih, bilim kitapları okumanız ve bunlarda kendinizi geliştirmeniz. Ne alaka diyeceksiniz, öğrendiklerinizi birilerine anlatamaya başlayına özgüveniniz artacak.
Teşekkür ederim ama dediğim gibi benim tanımadığım insanlarla konuşmaktan ziyade topluluk önünde konuşmakta zorluk çekiyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı