Sınıftaki 1 öğrenci sırayı söktüğü için müdür, 34 kişiyi disipline verdi

Bizim derste birisi ıslık çaldı hoca kim olduğu ortaya çıkmazsa hepinize tutanak tutcam dedi kimseden çıt çıkmadı ve imza almaya başladı sıra bana yaklaşırken biri ben yaptım dedi fakat sıra bana gelse idi ben orada babamı çağıracaktım ve önceden imza atan kimseye bir şey olmadı sana tutanak tutmaya çalışırsa babanı çağır olay çıkart.
 
Eğer öyle bir şey yaparsa ilçe millî eğitim müdürlüğüne şikayette bulunun. Sizin suçunuz neymiş, müdür yardımcısı onu da söylesin bakalım.
 
Sınıftaki bir arkadaşımız, öğretmenler tarafından zorla oturtulduğu en önde ki sırada ders sırasında sıkıldığı için tornavidayla masanın vidalarını sökmüş, bu yüzden masanın üst tarafı çıkmış. Bugün ben ve arkadaşım o sırada Almanca hocasının verdiği sınav kağıtlarını sınıflara göre ayırırken masa kendi kendisine düştü. Müdür yardımcısı sesi duyduğu için sınıfa gelip bağırmaya başladı. "bu sırayı kim söktü, 5 dakika içinde gelip söylemezseniz bütün sınıfa disiplin cezası veririm" şeklinde. Bizde zaten kimin yaptığını bildiğimiz için gidip söyledik. Gidip söyleyen arkadaşımıza kimin yaptığının önemli olmadığını, "kamu malına zarar verme" suçundan 34 kişiyi de (tüm sınıfı) okuldan attıracağını söylemiş. Bundan 10-20dk sonra da sınıfa gelip 1 hafta içinde sırayı yaptırmazsak hepimizi okuldan attıracağını söyledi bağırarak. Anlattığım gibi olayla uzaktan yakından alakam yok masanın ben sırada otururken düşmesi ve benim arkadaşımla birlikte onu kaldırmam ve başka yere koymam dışında. Beni okuldan attırabilir mi?

Öyle bir şey yok eğer kafasına göre disiplin verirse şikayette bulunabilirsiniz. Disiplin ciddi bir şeydir sicile işler.
 
Dostlar benim korkum şu, bu müdür yardımcısı pek normal biri değil. Eğer böyle bir şeyden okuldan atarsa sanırım sicilede işliyor. Başka bir okul bulsam bile bütün geleceğim yok olur. Diyelim ki böyle bir şey yapabildi, ne yapacağım?
 
Dostlar benim korkum şu, bu müdür yardımcısı pek normal biri değil. Eğer böyle bir şeyden okuldan atarsa sanırım sicilede işliyor. Başka bir okul bulsam bile bütün geleceğim yok olur. Diyelim ki böyle bir şey yapabildi, ne yapacağım?
Ailenize söyleyin hiçbir şey yapamaz. 30 kişinin ailesi yaygara çıkarırsa okulda müdür yardımcınız bir daha böyle bir tehdit bile yapamaz.
 
Öyle bir şey kesinlikle yok. Benim okulda 10 -20 tane öğrenci sırası öğretmen masası ve öğretmenlerin oturduğu yumuşak sandalye kırıldı(kırıyorlar) kimseye bir şey olmadı.
 

Geri
Yukarı