Sınıftaki ayrıcalıklı çocuk

9. sınıfta bizim sınıfta da öyle biri vardı, albinoydu. Gözleri de bozuktu hocalar dediğiniz gibi davranıyordu, notlarında yardım ediyordu, sahip çıkıyordu gibi şeyler. Senenin başlarında bir şey yapamıyordum, zaman geçtikçe çekilmez bir hal aldı ben de oturdum ders çalıştım sınavlarda ondan yüksek aldım, derslere katıldım hocaların dikkatini çektim. İkinci dönem bir farkımız kalmamıştı, 10. sınıfta nakil alıp gittiğinde de hocaların gözdesi bendim. 🙂

Sınıfta bir çocuk var X kişisi. Bu çocuğa hocalar çok iyi davranıyor, hocaya normal soru sorunca bile bağırıyor X sorunca X'ciğim diye cevaplıyor. Çocuğun sınav kağıdında ismi, numarası yazılı geliyor. Hocalar X diye seslenip kağıdı ona veriyorlar. Sınav soruları farklı geliyor ve boş soru bıraktığı sınavdan 100 puan almış. Bir sorunu var ve dediğine göre ortaokulda dalga geçtikleri için bize söylemiyor. Lise sonu söylerim diyor. Böyle bir olay yaşayan var mı?
Otizm, disleksi gibi bazen dışarıdan anlaşılamayan engeller olabiliyor. Hocalar biliyorsa o nedenle olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı