Sınıftaki yabancı uyruklu çocukla alay ediliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

JamesHetfield0

Hectopat
Sınıfa Afganistan'dan gelen bir öğrenci geldi. Çocuk atılgan girişken hep soru soruyor bir şeyler öğrenmek istiyor. Sınıfımdaki bazı kişiler bu çocukla alay ediyor yüzüne karşı. Tamam ne yalan söyleyeyim bende biraz yaptım ama çocuğun yüzüne karşı değil. Yani derste bir ara çocuğu üzgün olarak gördüm üzüldüm yani.

Neden üzülüyorsunuz ki? Üzülmenizi gerektirecek durum yok. Halkımızı bu noktaya getirenler gene onlar oldu, halkımız bunlara durduk yere düşman kesilmedi anlayacağınız. Üzülmenizi gerektirecek durum yok, üzülmeyin kardeşim. Adamlar bir kere demografik yapımıza ters, bunları istememekte haklıyız.

Eğer sınıfınızdaki Afgan öğrencinin Türk milletine, devletine yaptığı herhangi bir saygısızlık yoksa hem fikir olalım ki arkadaşlarının yaptığı ırkçılık. Irkçılık ise düşük zeka belirtisi. Sana şahsi bir saygısızlığı v.s olduysa da nasıl bir Türk sana aynı saygısızlığı yaptığında ilişkini kesiyorsan aynısını ona da yaparsın. Irkçılık niye? Onu anlamadım.

Buradaki asıl sorun Türkiye Cumhuriyeti'nin insanların kalifiyeli, kalifiyesiz olmasına bakmaksızın hepsini ülkeye doldurması. Öyle ki sınırlardan adamlar dans ede ede giriyor. Hal böyle olunca da Arap dediğimiz millettin çürük insanları ülkeye dolmuş oldu. Türk çocuğunu yaralayıp gasp eden Afganlar, Suriyeliler v.s var bu doğru, ancak okuldaki suçu günahı olmayan çocuğa neden ırkçılık yapılıyor? Bu çocuk bu diğer tacizci, gaspçı Arap ile aynı milletten doğdu diye bunları yaşamak zorunda mı? Ayrıca Almanya'daki Türklerin de stereotipi pek iyi değil. Yıllarca Almanya'da yaşayıp hala Almanca bilmeyen, medeniyetsiz, düğün yaptıkları zaman yolları kapayan, ses kirliliği yapan, silahla havaya ateş açan medeniyetsizler olarak bakanlar da epey var. Ki adamlar da haksız değil. Bunları yapıyoruz Almanya'da. Bir gün Almanya'ya gittiğinizde bunları yapan Türkler'den dolayı sizde ırkçılığa maruz kaldığınızda ağlamayacaksınız o zaman.

Son düzenleme:
Sınıfa Afganistan'dan gelen bir öğrenci geldi. Çocuk atılgan girişken hep soru soruyor bir şeyler öğrenmek istiyor. Sınıfımdaki bazı kişiler bu çocukla alay ediyor yüzüne karşı. Tamam ne yalan söyleyeyim bende biraz yaptım ama çocuğun yüzüne karşı değil. Yani derste bir ara çocuğu üzgün olarak gördüm üzüldüm yani.
Yaşınızı bilemiyorum. Mülteciler ülke içinde sürekli taskinlik çıkardığı için bu durumlar normal. Eskiden üzülürdüm de şuan pek bağlamıyor beni.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı