Sınıftaki yabancı uyruklu çocukla alay ediliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hey Allah'ım. Ülkesinde eğitim alabilecek mi sence? Yarın bir gün burada da benzer şeyler olduğu zaman, sığındığın yerlerde aynı muameleyi anlayışla karşılarsın öyleyse. Bu ülkenin serseri sığındığın yerde de serseliğe devam etsin ama eğitim almak için okula gidince sınıf arkadaşların zorbalığı sana yapsın.

Bana ne kardeşim burada senin benim vatandaşımı taciz eden pislikler bunların hepsi. Gelmişsin hala savunuyosun.

Dostlar hâlâ çocuk olduğu için çocuğun tarafında olanlar olmuş.
Tamam sizlere de hak veriyorum ama.
Yani hiç mi zoruna gitmiyor bunların ülkede olması, yaşça büyük olanlarının sokaklarda gasp yapması.
Doğurup sokağa salınanların da eğitim sistemini sömürmesi.
Ebeveynlerinin 3 kuruş için daha çok yapıp yapıp sokağa salması ve seni sömürmesi(dolaylı yoldan)
Bunun sonucunda çoğunun hırsız-gaspçı olması. Çeteleşip sokaktaki çocuklara zorbalık yapmaları.
Hiç zoruna gitmiyor mu bugün kardeşin ekmek almaya giderken mültecinin teki yolunu keser mi diye düşünürken.
Ya da mültecinin teki benim önümü kesse diye düşünürken.

Hiç mi zoruna gitmiyor soruyorum gerçekten.

Hey Allah'ım. Ülkesinde eğitim alabilecek mi sence? Yarın bir gün burada da benzer şeyler olduğu zaman, sığındığın yerlerde aynı muameleyi anlayışla karşılarsın öyleyse. Bu ülkenin serseri sığındığın yerde de serseliğe devam etsin ama eğitim almak için okula gidince sınıf arkadaşların zorbalığı sana yapsın.
Benim verdiğim vergi ile eğitim alamaz. Benim bu sıralarda rahatça eğitim almam için büyük dedem canını verdi. Bana ne ülkesinde eğitim alabiliyor mu alamıyor mu? Benim dedemin uğruna mücadele ettiği topraklarda kurulu okulda ne olduğu nerden geldiği belirsiz bir insan müsveddesinin eğitim görmesini istemiyorum diye ırkçı mı oluyorum?

Çocuğun birini taciz ettiğini nereden biliyorsun? Uyum sağlamayan mültecilere bizde karşıyız ama ülkeye yarar sağlayabilecek herkesin bu ülkede yaşama hakkı var.

Hiçde yok. Sınırdan kaçak geçecek vatandaşlığı alacak sonra malum kişiye basıp bizim kaderimizi belirleyecek.

Mültecilerle ilgisi olduğuna göre var o da mülteci sonuçta. Büyüyünce milleti gibi olmayacağını nereden biliyorsun?
Ben 7 ye giderken sınıfta suskun bir suriyeli çocuk vardı notlarıda pek kötü değildi dışlanmıyorduda şuan 11 e gidiyorum çocuğu mahallede birkaç defa gördüm badiciye dönmüş mahallede cirit atıyorlar sanki önlerine gelene bıçak çekip para isteyecekler gibi duruyorlar belli ki okula da gitmiyor kısaca evet. Büyükleri nasılsa küçükleri de o hale dönebiliyoe ve ayrıca çocukda biraz eedemlilik insanlık varsa bunlar gibi olmaz adam gibi okulunu okur işine bakar o zaman yargılamayız ama benim deneyimlerim ve gördüklerime göre büyükleri nasılsa küçükleride aynı hale dönüyor .

Çocuğun birini taciz ettiğini nereden biliyorsun? Uyum sağlamayan mültecilere bizde karşıyız ama ülkeye yarar sağlayabilecek herkesin bu ülkede yaşama hakkı var.
Olmaması lazım işte biz de bunu anlatmaya çalışıyoruz. Bunu nasıl kabul edebilir veya içselleştirebilirsiniz?

Dostlar hâlâ çocuk olduğu için çocuğun tarafında olanlar olmuş.
Tamam sizlere de hak veriyorum ama.
Yani hiç mi zoruna gitmiyor bunların ülkede olması, yaşça büyük olanlarının sokaklarda gasp yapması.
Doğurup sokağa salınanların da eğitim sistemini sömürmesi.
Ebeveynlerinin 3 kuruş için daha çok yapıp yapıp sokağa salması ve seni sömürmesi(dolaylı yoldan)
Bunun sonucunda çoğunun hırsız-gaspçı olması.

Hiç mi zoruna gitmiyor soruyorum gerçekten.

Dediğin kesimi bizde sevmiyoruz zaten ama bu ülkeye yarar sağlayabilecek olanlara karşı değiliz.

Ülkeye bunun yararı geleceğine hiç gelmesin daha iyi en iyisini yapmışlar. Çocuk bana bir vatandaşlık demedi ama ailesi dedi sonuç olarak gelmeselermiş. Çok üzülüyorsa ülkesine dönebilir.

Dediğin kesimi bizde sevmiyoruz zaten ama bu ülkeye yarar sağlayabilecek olanlara karşı değiliz.

Yarardan çok zarar sağlıyor bu ülkede olarak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı