Sınıftakilerin sizi geçmesine izin vermeli misiniz?

Evet elbette böyle fakat sınıf birinciliğine kasmak ve 2-3 kişi seni geçti diye asılmak bana göre ineklikten öte bir şey değil. Kimseye ders çalışmayın demiyorum fakat bu kadarı takıntıya giriyor.

Üniversite yerleştirmelerinde okul birincisi kontenjanı diye bir şey var. Takıntı değil. Ama konu tamamen ego tatmini için açılmış. O ayrı.

Aile baskısı yok demekki. Güzelmiş.
1648228267565.png

Hiç bir şey?Konu sahibiyle aynı yaştayım düzgün sayılabilecek bir liseye gidiyorum ve hayır hiç bir şey kazanmadım.Uğraşsaydım da ne kazanabilirdim ki?

@Laharl gençliğinin en güzel yılları lise yılları değildir kesinlikle, bir kaç yıla sen de fark edersin.

@İlkay Ahmet Oğuz lise yıllarına tekrar dönecek olsam ne yapardım bilir misin? Sosyal becerilerimi geliştirirdim. İnsan ilişkileri, ağzının laf yapması derslerden bile önemli olabiliyor. Kendini pazarlayabilmen gerekli iş hayatında, nerede çalışırsan çalış. Bunu yaparken de derslerini ihmal etme. İyi bir üniversite kazanman sana her açıdan çok büyük katkılar sağlar. İnsansın, aynı anda pek çok şey yapabilirsin. Derslerine çalış, çalış ama kendini eve kapatan asosyal nerd'lerden olma. Hem arkadaşlarınla takıl, zaman geçir, kızlarla gönül eğlendir hem de derslerini çalış. Hepsinin zamanı var.

Arkadaşlar selam, ben normalde ilk dönemde sınıf birincisi okul üçüncüsü oldum not olarak. Bu dönem ise fiziği batırdım ve sınıftaki 3 kişinin beni geçtiğini fark ettim. İlk dönem sınıf zekisi diye gösteriliyordum bu dönem kaptırıcaz tacımızı. Peki sizce 2. sınavlara yaklaşımım nasıl olmalı? Şu anki monotonla mı çalışmalıyım yoksa asılıp birinciliği mi korumalıyım?

Not: 9. sınıfım.

Bence elinden geldiğince okul birinciliğine oynamalısın. Üniversite sınavında avantajlı oluyorsun yerleştirmelerde. Ayrı bir kontenjanın oluyor. Çok kasmana gerek yok düzenli çalışman istikrarlı olman yeterli olur, devamı kendiliğinden oturacak. İleride çok büyük bir avantaj bu okul birinciliği kontenjanı.

Üniversite yerleştirmelerinde okul birincisi kontenjanı diye bir şey var. Takıntı değil. Ama konu tamamen ego tatmini için açılmış. O ayrı.

Aynen hocam tebrik ederim harika yorum sağ olun bunu yazdığın için egom daha tatmin oldu oturup günlüğünüze yazarsınız.

Forumda fikir almak bile ego tatmini sayılıyor +16 bireyler böyle şeyler düşünüyorlarsa ben bu yaşımda kalmaya razıyım.
Açtığın konu temelden saçma. "Ben okul birincisiyim, herkes bunu görmeli." kafasıyla açtığın yazdıklarından belli. Sana 1. olma deseler bile sen 1.'liği salacak mısın?

Evet elbette böyle fakat sınıf birinciliğine kasmak ve 2-3 kişi seni geçti diye asılmak bana göre ineklikten öte bir şey değil.Kimseye ders çalışmayın demiyorum fakat bu kadarı takıntıya giriyor.

Eki Görüntüle 1341869
Asıl hırslı olmak iyidir. Sosyallik de önemli fakat ders ile arasında bir denge kurmanız lazım. Mesela 10. sınıfta sınav haftaları dışında ders çalışmak için 2 saati aşmak gereksiz bence. Sen zaten günde 8 saat okula gidiyorsun. Fakat 11-12'de iyi yerler kazanmak için minimum 4 saat tabii ki. Bu farkındalıkta olmayanlar mezuna bırakıp, "Keşke daha önce çalışsaydım." diye pişman oluyorlar yada günde 12 saat 275 dolar için köpek gibi çalışıyorlar. 1 sene abansalar gene çok daha iyi koşullarda geçecekti geriye kalan 40-50 seneleri.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı