Sinirlenince sakinleşmek için ne yapılmalı?

Neyse sinirim geçti şimdi gidip endeavour OS kuracağım teşekkürler

İmkan varsa elimi yüzümü yıkayıp aynada suratıma bakıyorum. Sonra aynayı falan kırıyor... Şaka tabii ki

Yumruğumu sıkıp (bir yere vurmaktansa en mantıklı hareket bu oluyor) bir süre bekliyorum. Daha sonra devam ediyorum işime. Tabii ki yaptıklarım sinir katsayısına göre de değişir. Buna orta diyebiliriz.

Acaba en fazla sinir de neler oluyor? @Jira hocam cevaplarsanız sevinirim.

Sinirlendiğinizde uzuvlarınızın sinir uçlarına kan pompalanır, beyninizin Amgydala bölümü sizi kaçmaya veya savaşmaya hazırlar. Savaşmaya hazırladığı zaman kavgaya karışırsınız veya etrafı tuz buz edersiniz.

Bu gibi durumlarda:

1- Sinir uçlarını gevşetmek için yumruğunuzu olabildiğince sıkın.
2- NLP yöntemi olarak da bilinen bir yöntem olarak kendinizi dışarıdan bir kamera aracılığıyla izliyormuş gibi düşünün. O zaman ne kadar gereksiz bir şeye sinirlediğinizi veya ne kadar gereksiz bir sinire sahip olduğunuzu anlayacağınız için siniriniz yatışacaktır.
3-Dışarıya çıkıp tempolu yürüyüş veya koşu yapın. Enerjinizi atacağınız için yorgun düşeceksiniz ve beyniniz sinirlenmeniz için gereken enerjiyi kaybedecektir.
4-Senfoni dinleyin. Mozart, Bethooven, Tchaikovsky gibi bestecilerin güzel ve dinlendirici senfonilerine kulak verdiğinizde sakinleşmeniz çok büyük bir olasıdır.

Unutmayın ki öfkeyle kalkan zararla oturur. Fırtına olup dalları kırmayın. Fevrilik başa beladır, sonradan pişman olursunuz.

İyi günler, iyi forumlar dilerim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…