Sinirlere hakim olamamak

Önce dediğim gibi sakin ol. Olay bilgisayarla değil bak sadece, bir şeyleri biraz takıyorsun kafaya. Olur, normal ama bunu halletmek gerek. Yoksa kendini üzersin, başka bir şeyi yok.

Asansörle ilgili bir şey demişsin. Biri dediğine inanmadı mı? Salla gitsin. Arkadaşın saçma mı davrandı? "Amaan" de geç.

Peki sinirlenince ne oluyor? Etrafında değişen hiçbir şey yok. Sen o arkadaşına sinirlenince, onu bir şey etkilemiyor. Ama sen kendini üzüyorsun. Hiçbiri de senin mutlu olmandan önemli değil.

Beni yanlış anlama ama destek almak ister misin? Bu kötü bir şey değil, bir psikologla görüşmen öfke problemlerini aşmana yardımcı olabilir.

Sinirden patlayıp bir şeyleri kıracaksanız bari bunu daha değecek sebepler için yapın. Bilgisayar ve benzeri saçma sapan şeyler için bu kadar öfkelenmeye, sağı solu kırmaya gerek yok. Oturup araştırırsınız, çözüm yolu ararsınız.

Öfkeden delireceğin, sağı solu kıracağın, saldıracağın, döveceğin, vuracağın olaylar elbet bir gün yaşarsın ya da görürsün. Ama böyle ufak ve önemi küçük olaylar için bu hareketleri gösteriyorsan öfke kontrolü konusunda yardıma ihtiyacın var demektir.

Bunu da alanında eğitimli kişiler verebilir, biz değil.

Elindeki PC' yi satıp üstüne topladıklarınla biraz da 2.el araştırması yaparak güzel parçalar bulabilirsin belki.

Elindeki PC' yi satıp üstüne topladıklarınla biraz da 2.el araştırması yaparak güzel parçalar bulabilirsin belki.
Satamıyorum hocam. Ailem buna da karşı.
Tamam hocam. Destek konusunda düşünmem lazım.
Tamam hocam, teşekkür ederim.
Hazır indirim varken kaçırmayın derim ben daha pahalı bekliyordum.
Neyi hocam?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…