Sınırlı bilgiyle ama yapay zekâ desteğiyle bir web sitesi yapılabilir mi?

Daha fazla  
Selam arkadaşlar,

16 yaşındayım ve bu yıl kendimi geliştirmeye ciddi şekilde odaklandım. Ocak ayının başlarında Udemy üzerinden bir web geliştirme kursuna başlamıştım. Yoğunluk nedeniyle sadece HTML kısmına kadar gelip yarım bırakmak zorunda kaldım.

Ancak bu gece aklıma gerçekten çok yaratıcı ve insanlık adına faydalı olabileceğini düşündüğüm bir web sitesi projesi geldi. Fikir üzerine araştırma yaptım ve benzerine rastlamadım. Bu yüzden bu fikri hayata geçirmek istiyorum.

Kodlama bilgim şu an sınırlı, ancak bu fikri çöpe atmak yerine, bir fırsata çevirmek istedim. Bu yüzden şöyle bir plan yaptım:

✅ ChatGPT Pro planını satın alarak, 1-2 ay boyunca bu projeyi yaparken yapay zekâdan yardım almayı düşünüyorum.
✅ Proje boyunca sadece kodları yazdırmakla kalmayıp, kodların ne işe yaradığını öğrenmek, bu süreçte gerçekten web geliştirme konusunda ilerlemek istiyorum.

Kısacası bu benim için sadece bir proje değil, aynı zamanda öğrenme süreci olacak.

Sizce bu mümkün mü?
Özellikle bu alanda deneyimi olan arkadaşlardan fikir almak isterim.

Sınırlı bilgiyle ama yapay zekâ desteğiyle bir web sitesi yapılabilir mi?
Veya bu süreci daha verimli geçirmek için önerileriniz olur mu?

Şimdiden okuyup yorum yapan herkese teşekkür ederim 🙏

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazen yapay zekadan yardım alınabilir ama hep yapay zekadan yardım almak iyi sonuçlar doğurmayabilir. Kursu yarım bıraktıysanız WordPress kullanın veya kursa geri dödüp öyle web sitesi yapın en iyisi.

Son düzenleme:
Bazen yapay zekadan yardım alınabilir ama hep yapay zekadan yardım almak iyi sonuçlar doğurmayabilir. Kursu yarım bıraktıysanız WordPress kullanın veya kursa geri dödüp öyle web sitesi yapın en iyisi.

Hocam şöyle muhtemelen dediğiniz gibi yapacağım world press ile yardım alarak yapacağım hatalı yerlerde ama zaten Plus özelliğini satın aldığım için şu anda iyi gidiyor gibi ama bakalım.

Yapabilirsin ama ne kadar geniş kapsamlı olacağına bağlı proje büyüdükçe işler zorlaşacak.

Yapabilirsin ama ne kadar geniş kapsamlı olacağına bağlı proje büyüdükçe işler zorlaşacak.
hocam yani şu anda hem bana bir tecrübe ve deneyim olsun hemde olur ki patlarsa dediğiniz gibi yanıma tanıdığım yazılımcı arkadaşları almayı düşünüyorum ama şu anda aşırı kapsamlı ve detaylı bir web site olmayabilir ama gerçekten güzel bir proje

Bastan uca teknik bilgin olmadan yapamazsin.

Kafandaki fikir ----> Yayinlanmis, calisir durumda proje.

Ustteki gecisi cok az bile sofistike olan bir proje icin LLM'ler tek basina gerceklestiremez.

Ancak, adim adim ilerler; yolda kendini de gelistirmeye gayret edersen sen yapabilirsin; tabi ki projeye gore degisir. 16 yasinda birinin yazilim muhendisligi eksikliginden dolayi cikabilecegi cita pek de yuksek degil.

Bastan uca teknik bilgin olmadan yapamazsin.

Kafandaki fikir ----> yayinlanmis, calisir durumda proje.

Ustteki gecisi cok az bile sofistike olan bir proje icin Llm'ler tek basina gerceklestiremez.

Ancak, adim adim ilerler; yolda kendini de gelistirmeye gayret edersen sen yapabilirsin; tabii ki projeye gore degisir. 16 yasinda birinin yazilim muhendisligi eksikliginden dolayi cikabilecegi cita pek de yuksek degil.

Zaten hocam böyle aşırı büyük bir proje değil hocam ama gerçekten güzel bir proje ve şu ana kadar garip bir şekilde birebir kafamdaki şeyleri yapıyor bir yandan Visual Studio'dan kontrol ediyorum livedan. Ama zaten günlük olarak oyun geliştirme eğitimi de aldığım için bazı şeylere hakimim hocam. Ama dediğim gibi ileride proje büyürse zaten yazılım eğitimi almaya devam ediyorum ek olarak yanıma tandığım yazılımcı arkadaşları alacağım.

Yapay zeka IDE'lerinden yardım alırsanız işiniz çok kolaylaşır. Yapmak istediğinizi söyleyin hem yazıyor hem de açıklıyor. Takıldığınız yerleri anlatıyor size adım adım, öğretmen gibi.

Windsurf ve Cursor gibi IDE'leri inceleyin, başarılar dilerim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı