Hosting firmalarından sınırsız hosting paketi satın alacaksın. Yıllık 1000 TL gibi bir masrafı var.
Natro'daki Sınırsız veya Sınırsız Pro paketi işini görecektir. Çok fazla site barındırmayı düşünüyorsan 2 GB RAM daha iyi olur.
İşin doğrusu bayi hosting almak ama onlar biraz daha maliyetli. Senin ayrı hosting paneli sunmana gerek olmayacak diye düşünüyorum.
Sınırsız Web Hosting - 0,89$’dan Başlayan Fiyatlarla | Natro
Sınırsız SSD web hosting paketlerimiz ile tüm web sayfalarınızı tek bir hosting altında toplayın. Yüksek performanslı hosting altyapısı ile jet hızında web siteleri yayınlayın!www.natro.com
Dediğim gibi 14 - 15 siteye kadar - tabii ki WordPress sitelerden bahsediyorum - benim önerdiğim paket sana sorun çıkartmaz. Daha fazlası için bir üst paketi düşünebilirsin.
1. Hosting süresi dolarsa verilerin bir süre (sanırım 3 aydı) saklanıyor sonra siliniyor.
2. Yedek alma olayı olması lazım Natro Destek ile veya alacağın yer ile konuşursun.
3. Evet, adama 1 sene hizmet verip sonra web alanını silebilirsin.
4. SSL'i tüm sitelere sağlayamazsın. Buradan ücretsiz SSL alabilirsin ama 3 ayda bir yenilemen lazım ve 1 hesaba sadece 3 SSL veriyor.
Free SSL Certificates and SSL Tools - ZeroSSL
Free SSL certificates issued instantly online, supporting ACME clients, SSL monitoring, quick validation and automated SSL renewal via ZeroSSL Bot or REST API.zerossl.com
Ek olarak sana Brooklyn WP temasını tavsiye edebilirim. Çok fazla layout var. Her sektörde site yaparken işini oldukça kolaylaştırır. Ben kullanıyorum oldukça verimli bir tema.
Brooklyn | Creative Multipurpose Responsive WordPress Theme
Perfectly suitable for: real estate fashion restaurant fitness technology medical law wedding hotel consulting agency digital e-commerce beauty photographer car rental lawyer cleaning...themeforest.net
Kurduğun sitelerin mail adresleri ile üyelik açabilirsin. Onların üzerinden SSL alırsın ama 3 ayda bir yenilemen gerekiyor. Onun takibini yapar mısın bilmem.Temayı bakarım teşekkürler SSL olayı sorun yaratacak o zaman?
SSL için Lets Encrypt araştır. Ücretsiz veriyor. Diğer bedava veren yerler de zaten Lets Encrypt sistemini kullanıyorlar. Eğer wordpress kullanacaksan "lets encrypt plugin" tarzı arama yapasan googleda, bunun için hazır pluginler vardır. Sen uğraşmazsın tek tıkla kendisi halleder. Ama diğer arkadaşın da dediği gibi 3 aylık süre var. 3 ay içinde yenilemen lazım. Beli olmaz belki pluginler kendisi yenleme yapabiliyordur. Ben linux için certbot kullanıyorum ve kendisi otomatik yeniliyor. Belki wordpressde de aynısı geçerlidir. Araştırman gerekliTemayı bakarım teşekkürler SSL olayı sorun yaratacak o zaman ?
3 aylık süre bitmeden kendisi ssl yenileme yapabiliyor.Automatic SSL renewal (Auto renews SSL certificate 30 days prior to expiry date)
Merhabalar,
Öncelikle sınırsız hosting diye bir şey yoktur. Limitlendirilmemiş hosting vardır. Limitlendirilmemiş Hosting'ler de ise inode limiti vardır. Genelde 200-250 bin civarında olmakla beraber, bu sayı firmadan firmaya göre değişmektedir. Her ne kadar kaynak kullanımı kısıtlanmamış olsa da, inode limitlerinden dolayı limitli bir hosting kullanmış oluyorsunuz.
2 GB RAM WordPress'i çalıştırmaya yetecek bir miktardır. Fakat sorgu sayıları arttıkça, CPU ve RAM miktarı yetmeyecektir. Her ne kadar optimizasyon yapsanız da, artan ziyaretçi ve kaynak kullanımı nedeni ile 2 GB RAM yetmeyecektir.
Technopat'ın 128 GB'lık bir sunucusu olduğu bahsedilmiş konuda, muhtemelen sosyal ve haber içeriği aynı sunucuda barınıyor. Bu yüzden de tahmini trafiğe bakıldığında 128 GB RAM gayet makul.
Sorunuzun cevabına gelince; kendiniz, bir sunucu kiralar ve onu yapılandırırsınız. İçerisine yönetim panelleri kurup, bu yönetim panelleri ile hosting paketleri oluşturabilirsiniz. Örneğin; cPanel, Plesk Panel ya da Cyber Panel gibi.
Kısacası; ne kadar çok ziyaretçi ve sorgu = o kadar RAM ve CPU.Yani 2 GB RAM ile anlık yanıtlayabileceğiniz ziyaretçi ve sorgu sayısı limitlidir. Kullandığınız yazılımlar da buna etki etmektedir. Örneğin; litespeed, Apache ya da nginx yüklü sunucular arasında bile uçurumlar kadar farklar vardır. Dolayısı ile bir Hosting'in ya da sunucunun kaç kişiye yanıt döndüreceğini kesin olarak bilmek mümkün değildir. Bu rakamları tahmin edebilmek için, sunucunuzu monitöring etmeli ve ortalama kişi başı RAM ve CPU kullanım miktarlarını hesaplamalısınız.
Umarım açıklayıcı olmuştur.