Sınırsız hosting nasıl yapılır?

Hosting firmalarından sınırsız hosting paketi satın alacaksın. Yıllık 1000 TL gibi bir masrafı var.

Natro'daki Sınırsız veya Sınırsız Pro paketi işini görecektir. Çok fazla site barındırmayı düşünüyorsan 2 GB RAM daha iyi olur.

İşin doğrusu bayi hosting almak ama onlar biraz daha maliyetli. Senin ayrı hosting paneli sunmana gerek olmayacak diye düşünüyorum.

Peki bu alacağım hosting ile insanlara site sunuyor olacağım yavaşlık fazla site yüklenme yapar mı?
-Hostingin süresi bitince ne olur veya ben 3 senelik hosting alırım süresi bitince içinde ki verilere bir şeyler olur mu?
-Yedek alma olayı var mı? (Satacağım sitelerden şikayet gelir mi bu konu da verilerin kaybolması vs.)
-Adam 1 senelik anlaşırsam adamın sitesini silebiliyor muyum?
-SSL bütün sitelere sağlayabiliyor muyum?

Veya bildiğiniz eklemek istedikleriniz var mı? Yeni başlıyorum eksiksiz olması imkansız elbet ama en azından temel konuları halletmem gerek.

Dediğim gibi 14 - 15 siteye kadar - tabii ki Wordpress sitelerden bahsediyorum - benim önerdiğim paket sana sorun çıkartmaz. Daha fazlası için bir üst paketi düşünebilirsin.

1. Hosting süresi dolarsa verilerin bir süre (sanırım 3 aydı) saklanıyor sonra siliniyor.
2. Yedek alma olayı olması lazım Natro Destek ile veya alacağın yer ile konuşursun.
3. Evet, adama 1 sene hizmet verip sonra web alanını silebilirsin.
4. SSL'i tüm sitelere sağlayamazsın. Buradan ücretsiz SSL alabilirsin ama 3 ayda bir yenilemen lazım ve 1 hesaba sadece 3 SSL veriyor.

Ek olarak sana Brooklyn WP temasını tavsiye edebilirim. Çok fazla layout var. Her sektörde site yaparken işini oldukça kolaylaştırır. Ben kullanıyorum oldukça verimli bir tema.

Dediğim gibi 14 - 15 siteye kadar - tabii ki WordPress sitelerden bahsediyorum - benim önerdiğim paket sana sorun çıkartmaz. Daha fazlası için bir üst paketi düşünebilirsin.

1. Hosting süresi dolarsa verilerin bir süre (sanırım 3 aydı) saklanıyor sonra siliniyor.
2. Yedek alma olayı olması lazım Natro Destek ile veya alacağın yer ile konuşursun.
3. Evet, adama 1 sene hizmet verip sonra web alanını silebilirsin.
4. SSL'i tüm sitelere sağlayamazsın. Buradan ücretsiz SSL alabilirsin ama 3 ayda bir yenilemen lazım ve 1 hesaba sadece 3 SSL veriyor.

Ek olarak sana Brooklyn WP temasını tavsiye edebilirim. Çok fazla layout var. Her sektörde site yaparken işini oldukça kolaylaştırır. Ben kullanıyorum oldukça verimli bir tema.

Temayı bakarım teşekkürler SSL olayı sorun yaratacak o zaman ?

Temayı bakarım teşekkürler SSL olayı sorun yaratacak o zaman?
Kurduğun sitelerin mail adresleri ile üyelik açabilirsin. Onların üzerinden SSL alırsın ama 3 ayda bir yenilemen gerekiyor. Onun takibini yapar mısın bilmem.

Diğer bir seçenek SSL ücretini fiyatına dahil edersin. Ben freelance web site yaparken hosting giderlerini bile müşterime dahil ediyordum. Kendi hesabını açıp kendi kafasına göre hostingini yeniliyordu.

Sana diğer tavsiyem de bu olabilir. Bu şekilde firma kurup fatura kesmene de gerek yok. Ben 4 - 5 yıl boyunca freelance çalıştım. Bana göre bu bir esneklik. Beğenmediğin işi yarım bırakıp ben yapmayacağım dersin. Sözleşme yok, fatura yok.

Ram miktarı ziyaretçi sayısına göre değişir. Önemli olan websitene toplamda ne kadar kullanıcı geldiği değil, aynı anda kaç kişi geldiğidir. Aynı anda bağlanan kişi sayısı ne kadar fazla olursa sistem gereksinimleride o kadar fazla olur.

websitenizi kurduktan sonra wrk gibi http test kütüphaneleriyle sitenizi stres testine sokabilir, aynı anda kaç kullanıcıya hizmet verebileceği hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Eğer test etmeyi bilmiyorsanız websitenizin adresini buraya yazarsanız testi ben yapabilirim.
Temayı bakarım teşekkürler SSL olayı sorun yaratacak o zaman ?
SSL için Lets Encrypt araştır. Ücretsiz veriyor. Diğer bedava veren yerler de zaten Lets Encrypt sistemini kullanıyorlar. Eğer wordpress kullanacaksan "lets encrypt plugin" tarzı arama yapasan googleda, bunun için hazır pluginler vardır. Sen uğraşmazsın tek tıkla kendisi halleder. Ama diğer arkadaşın da dediği gibi 3 aylık süre var. 3 ay içinde yenilemen lazım. Beli olmaz belki pluginler kendisi yenleme yapabiliyordur. Ben linux için certbot kullanıyorum ve kendisi otomatik yeniliyor. Belki wordpressde de aynısı geçerlidir. Araştırman gerekli

Mesela ben wordpress için araştırma yaparken bunu buldum

Automatic SSL renewal (Auto renews SSL certificate 30 days prior to expiry date)
3 aylık süre bitmeden kendisi ssl yenileme yapabiliyor.
3 saat sonra gelen edit: Eğer ziyaretçiler gelir ve sunucun bu ziyaretçileri kaldırabilecek kadar güçlü değilse sunucu büyütmek yerine siteni CloudFlare'e ekleyebilirsin. Bu sayede ststik içerikleri cloudflare serverleri gönderir. Senşn sunucun yerine cloudflare çalışır. Üstelik bedava. Bunu a aklında bulundurmanı öneririm

Son düzenleme:
Merhabalar,

Öncelikle sınırsız hosting diye bir şey yoktur. Limitlendirilmemiş hosting vardır. Limitlendirilmemiş hosting'ler de ise inode limiti vardır. Genelde 200-250 bin civarında olmakla beraber, bu sayı firmadan firmaya göre değişmektedir. Her ne kadar kaynak kullanımı kısıtlanmamış olsada, inode limitlerinden dolayı limitli bir hosting kullanmış oluyorsunuz.

2GB ram WordPress'i çalıştırmaya yetecek bir miktardır. Fakat sorgu sayıları arttıkça, CPU ve RAM miktarı yetmeyecektir. Her ne kadar optimizasyon yapsanız da, artan ziyaretçi ve kaynak kullanımı nedeni ile 2GB ram yetmeyecektir.

Technopat'ın 128GB'lık bir sunucusu olduğu bahsedilmiş konuda, muhtemelen sosyal ve haber içeriği aynı sunucuda barınıyor. Bu yüzden de tahmini trafiğe bakıldığında 128GB RAM gayet makul.

Sorunuzun cevabına gelince; kendiniz, bir sunucu kiralar ve onu yapılandırırsınız. İçerisine yönetim panelleri kurup, bu yönetim panelleri ile hosting paketleri oluşturabilirsiniz. Örneğin; cPanel, Plesk Panel ya da Cyber Panel gibi.

Kısacası; ne kadar çok ziyaretçi ve sorgu = o kadar RAM ve CPU. :) Yani 2GB ram ile anlık yanıtlayabileceğiniz ziyaretçi ve sorgu sayısı limitlidir. Kullandığınız yazılımlar da buna etki etmektedir. Örneğin; litespeed, apache ya da nginx yüklü sunucular arasında bile uçurumlar kadar farklar vardır. Dolayısı ile bir hosting'in ya da sunucunun kaç kişiye yanıt döndüreceğini kesin olarak bilmek mümkün değildir. Bu rakamları tahmin edebilmek için, sunucunuzu monitoring etmeli ve ortalama kişi başı RAM ve CPU kullanım miktarlarını hesaplamalısınız.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

Merhabalar,

Öncelikle sınırsız hosting diye bir şey yoktur. Limitlendirilmemiş hosting vardır. Limitlendirilmemiş Hosting'ler de ise inode limiti vardır. Genelde 200-250 bin civarında olmakla beraber, bu sayı firmadan firmaya göre değişmektedir. Her ne kadar kaynak kullanımı kısıtlanmamış olsa da, inode limitlerinden dolayı limitli bir hosting kullanmış oluyorsunuz.

2 GB RAM WordPress'i çalıştırmaya yetecek bir miktardır. Fakat sorgu sayıları arttıkça, CPU ve RAM miktarı yetmeyecektir. Her ne kadar optimizasyon yapsanız da, artan ziyaretçi ve kaynak kullanımı nedeni ile 2 GB RAM yetmeyecektir.

Technopat'ın 128 GB'lık bir sunucusu olduğu bahsedilmiş konuda, muhtemelen sosyal ve haber içeriği aynı sunucuda barınıyor. Bu yüzden de tahmini trafiğe bakıldığında 128 GB RAM gayet makul.

Sorunuzun cevabına gelince; kendiniz, bir sunucu kiralar ve onu yapılandırırsınız. İçerisine yönetim panelleri kurup, bu yönetim panelleri ile hosting paketleri oluşturabilirsiniz. Örneğin; cPanel, Plesk Panel ya da Cyber Panel gibi.

Kısacası; ne kadar çok ziyaretçi ve sorgu = o kadar RAM ve CPU. :) Yani 2 GB RAM ile anlık yanıtlayabileceğiniz ziyaretçi ve sorgu sayısı limitlidir. Kullandığınız yazılımlar da buna etki etmektedir. Örneğin; litespeed, Apache ya da nginx yüklü sunucular arasında bile uçurumlar kadar farklar vardır. Dolayısı ile bir Hosting'in ya da sunucunun kaç kişiye yanıt döndüreceğini kesin olarak bilmek mümkün değildir. Bu rakamları tahmin edebilmek için, sunucunuzu monitöring etmeli ve ortalama kişi başı RAM ve CPU kullanım miktarlarını hesaplamalısınız.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

Zaten sınırsız hosting başlığı otomatik geldi ben işime yarayabilecek ortalama siteler yapacağım bir hosting istiyordum en fazla 20 site bu da kişisel web sayfaları ve blog sayfalarını barındıracağı için yeterli gelebilecek öneriler vardır diye düşündüm başlık otomatik ben o başlığı atmadım :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı