Sinyal arttırıcı ya da modem tavsiyesi

Rizacan67

Kilopat
Katılım
7 Ağustos 2015
Mesajlar
38
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba,

95 M^2 evim var. Modem fiber kablo olduğu için salonda durmak zorunda ama evde teras yatak odası tam ters uçta kalıyor ve internet çekmiyor ya da sürekli kopuyor, yavaşlıyor. Bilgisayarım orta odada ve router ile sinyal alıp bilgisayara kablo ile bağlıyorum ama router kötü olduğu için sürekli kopuyor ya da aşırı yavaşlıyor. Konuya tam hakim olmadığı için sizlere sormak istedim benim odam tam ortada oraya cihaz alıp hem kablo ile bilgisayardan bağlanıp hem de internetin çekim gücünü genişletebileceğim uygun fiyatlı bir ürün ne olabilir ya da maliyete katlanıp iyi bir ürün mü almam gerekli? ( robot süpürge aldım eve her tarafta düzgün çalışması için iyi bir çekim gücü lazım )
 
Bir tane Acces Point alıp. Ana modemden kablo uzatarak kullanabilirsiniz. Acces Point'deki LAN portuna kablo takarak bilgisayarında da kullanabilirsin.
 
Aynı saate bağlı elektrik kablolarını network kablosu gibi kullandığı için Powerline sistemi yer beğenmemezlik yapmıyor. Her yerde priz olduğunu varsayıyorum, nereye takarsanız takın minimum sinyal kaybı yaşıyorsunuz. Dilediğiniz zaman herhangi bir ayar değişikliği yapmadan yerini değiştirebilme özgürlüğünüz var.
 
Bir tane Access Point alıp. Ana modemden kablo uzatarak kullanabilirsiniz. Access Point'deki LAN portuna kablo takarak bilgisayarında da kullanabilirsin.

Yorumunuz için teşekkür ederim ama kablo kirliliği olmaması için farklı bir yöntem gerekiyor

PowerLine en iyi çözüm hocam. Uygun fiyata 2.el alıp kullanın derim.

Yorumunuz için teşekkür ederim önerebileceğiniz bir marka ya da model var mı?

Aynı saate bağlı elektrik kablolarını network kablosu gibi kullandığı için PowerLine sistemi yer beğenmemezlik yapmıyor. Her yerde priz olduğunu varsayıyorum, nereye takarsanız takın minimum sinyal kaybı yaşıyorsunuz. Dilediğiniz zaman herhangi bir ayar değişikliği yapmadan yerini değiştirebilme özgürlüğünüz var.

Yorumunuz için teşekkür ederim önerebileceğiniz bir marka ya da model var mı?
 
TP link marka kullanmıştım. Benim kullandığım model artık üretilmiyor ve satılmıyor. İki ünite halindeydi biri modemin yanına konumlandırılıyor diğeri de bununla eşleştiriliyordu. Daha sonra tek üniteli cihazlara da rastladım. Belki onlar daha da pratik olabilir. Eğer alacağınız cihazın üzerinde network kablo girişi olursa ummadığınız yerde işe yarayabilir. Biraz fazla ödemek bunun için tercih edilebilir.
 
Bir ara a101e sinyal güçlendirici gelmişti 89.90a aldık diye hatırlıyorum. Modemin bulunduğu yer itibariyle salonumuzda modem sinyali bayağı düşüş yaşamaktaydı. O güçlendirici ile sorunumuzu çözdük.
 
TP-Link marka kullanmıştım. Benim kullandığım model artık üretilmiyor ve satılmıyor. İki ünite halindeydi biri modemin yanına konumlandırılıyor diğeri de bununla eşleştiriliyordu. Daha sonra tek üniteli cihazlara da rastladım. Belki onlar daha da pratik olabilir. Eğer alacağınız cihazın üzerinde network kablo girişi olursa ummadığınız yerde işe yarayabilir. Biraz fazla ödemek bunun için tercih edilebilir.

Yardımınız için teşekkür ederim. TP-Link gördüm bende hem Wi-Fi yayıyor hem prizli falan biraz tuzlu ama kullandığınız ve yorum yaptığınız için bende ona yöneleceğim ama tek sıkıntı birkaç yorum okudum günlük sürekli bir kopma problemi oluyormuş gidip geliyormuş öyle bir şey yaşadınız mı hiç? Online oyun oynayacağım için beni bayağı sıkıntıya sokabilir böyle bir şey
 

Geri
Yukarı