Sinyal yok Güç koruma modu hatası

Alc3n21

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Paramedik
Merhabalar. FX 8350 RX 580 sistemim var. Daha öncede konu açtım 2 hafta oldu. Kasa çalışıyor fakat monitörde Entering Save mode shortly diye bir uyarı var sürekli. BIOS ekranı bile gelmiyor. Bilgisayarcıya götürdüm ekran kartın gitmiş dedi neyse kartı garantiye yolladım değişim yaptılar yenisi geldi yine aynı. Daha fazla uğraşmadım gittim bugün düşük bütçeli bir şey topladım. i3 9100F ASUS rock H310 CM-hdv ve 8 GB 3000 MHz RAM aldım. Boş kasa vs her şeyi aldım kurdum montajını yaptım açtım yine aynı hata sıfır PC açılmıyor. Hata monitörde dedim başka monitör de denedim yine yok. Ekran kartını çıkardım onboard'a da görüntü yok. Eski kasadan sadece PSU ve HDD'mi aldım. Sorun PSU'da mı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarın güç düğmesine bastığınız zaman bilgisayar içerisinde fanların dönüyor olması güç kaynağının çalıştığına işaret eder. Sabit disk kaynaklı sorun olsa bilgisayarın en azından Bios ekranının olduğu kısma kadar ilerler. Benim şahsi düşüncem ya Ram konusunda yaşadığın bir sıkıntı mevcut (ramleri çıkartıp anakarta giren kısımları silgi ile temizleyip tekrar takmanı öneririm) ya da takarken statik elektrik veya şaşi dolayısıyla da anakartına zarar vermen. Başka fikri ve önerisi varsa bilemem ama aklıma gelen şeyler bunlar.

Bilgisayarın güç düğmesine bastığınız zaman bilgisayar içerisinde fanların dönüyor olması güç kaynağının çalıştığına işaret eder. Sabit disk kaynaklı sorun olsa bilgisayarın en azından Bios ekranının olduğu kısma kadar ilerler. Benim şahsi düşüncem ya Ram konusunda yaşadığın bir sıkıntı mevcut (ramleri çıkartıp anakarta giren kısımları silgi ile temizleyip tekrar takmanı öneririm) ya da takarken statik elektrik veya şaşi dolayısıyla da anakartına zarar vermen. Başka fikri ve önerisi varsa bilemem ama aklıma gelen şeyler bunlar.
Eski sistem içinde aynısını dediler yaptım olmadı. Ayrıca onu attım çöpe gitti hadi yanmış olsun diyelim. Gittim yukarda belirttiğim sistemi aldım i3 9100f. Daha bugün aldım mağazadan. Bu neden aynı hatayı veriyor ?
Sorun muhtemelen PSU'da, özellikleri nedir?
Rampage 600w 80 plus hocam. Yeni psu sipariş ettim bakalım. Thermaltake 550w.

Eski sistem içinde aynısını dediler yaptım olmadı. Ayrıca onu attım çöpe gitti hadi yanmış olsun diyelim. Gittim yukarda belirttiğim sistemi aldım i3 9100f. Daha bugün aldım mağazadan. Bu neden aynı hatayı veriyor ?

Rampage 600w 80 plus hocam. Yeni psu sipariş ettim bakalım. Thermaltake 550w.

Yeni PSU' geldiğinde, sorun bence ortadan kalkmış olacak. Yeni PSU ile birlikte power kablosunu da yenileyiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı