Siri neden uzaktan algılamıyor?

Ümit Şahin87

Hectopat
Yer
Afyonkarahisar
Daha fazla  
Meslek
Web Tasarım
Merhaba, Huawei P10 telefonum vardı 3 metreden "okey emy" deyince algılardı. iPhone 6S aldım Siri uzaktan algılamıyor. Yakın olunca ekrana dokunurum zaten. Hayat kurtarmak için uzaktan algılaması gerekir diye düşünüyorum. Siri mesafe ayarı var mıdır? Siri geliştiricilere bu isteğimi nasıl yazabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence o özellik zaten var fakat 6s de yok. Iphone kullanan arkadaşlarla oyun oynarken Selim bile dese Siri cevap veriyor.

iPhone 7 Plus'ım var, ayarlarda "Hey Siri'yi her zaman dinle" seçeneğini açarsanız uzaktan "Hey Siri" komutu ile açılıyor.

Eskiden 6 Plus'tayken bu özellikle sadece şarja takılıyken vardı. Şarjda değilken uzaktan açamıyordunuz. Ya yeni modelde eklemişler, ya da iOS güncellemelerinde eklenmiş.

iPhone 7 Plus'ım var, sadece şarja takılıyken "Hey Siri" komutu ile açılıyor, şarja takılı değilken açılmıyor. Apple'ın kendi tercihi bu ama nedenini bilmiyorum.

Yeni modellerde de farklı olduğunu düşünmüyorum, teknolojik bir kısıtlama gibi gelmiyor bana.
Ios sürümünüzün güncel olduğuna emin misiniz? Ya da ayarlardan etkinleştirdiniz mi? Normalde şarj dışında da iPhone'lar algılıyor.

Bu "Hey Siri" özelliği, Eylül 2014'de iOS 9 versiyonunda sunuldu.

Sanırsam 6S ve sonrası için mevcut bu özellik, sürüme göre kaldırdılarsa bilmiyorum hocam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı