Şirket bilgisayarını kişisel bilgisayar olarak kullanmak mümkün müdür?

KLAD

Centipat
Daha fazla  
Kurumsal bir firmada HP marka laptop kullanıyorum. Laptop içerisinde forcepoint, bloxone, clearpass sistemleri mevcut. Bilgisayarda birçok internet sitesine erişim sağlayamıyorum ve şahsi olarak hiçbir uygulama kuramıyorum. Bilgisayarı şahsi olarak kullanmak istiyorum. Aynı zamanda şirket verileriminde riske girmesini istemiyorum. BIOS ayarlarından bilgisayarın kendi SSD'sini 2.başlatıcı yapıp USB girişlerini 1.başlatıcı olarak ayarladım. M.2 SSD ve SSD kutusu alıp taşınabilir SSD yapmak sonrasında bu taşınabilir SSD'ye Windows kurup şirket bilgisayarına bağlayarak ayrı bir bilgisayarmış gibi kullanmayı düşünüyorum. Bu mümkün mü? Ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim? Şirket bilgisayarının hafızasını kullanmayıp diğer bileşenlerini kullanacağım sadece veya başka bir öneriniz var mı?

Windows To Go'yu bir araştırın. Sağlam bir diske bir işletim sistemi kurmak mümkün. Bahsettiğiniz yöntemle de kullanabilirsiniz.
Fakat internet ile ilgili durum için bu yol çözüm olmayabilir. Network yönetimiyle alakalı bir durum varsa yeni işletim sistemi sorunu çözmez. Dns filtreleme olur genelde kurumsal yerlerde zaten.
2. bir ihtimal ise mac filtreleme. Eğer cihaza mac filtreleme yapıldıysa bu da internet için engel olacaktır.
Ayrıca boot ederek kullanmış olduğunuz işletim sistemini kullanırken, bilgisayarın kendi diskinde yüklü olan programları doğrudan kullanamayabilirsiniz genelde.

Windows to GO'yu bir araştırın. Sağlam bir diske bir işletim sistemi kurmak mümkün. Bahsettiğiniz yöntemle de kullanabilirsiniz.
Fakat internet ile ilgili durum için bu yol çözüm olmayabilir. Network yönetimiyle alakalı bir durum varsa yeni işletim sistemi sorunu çözmez. DNS filtreleme olur genelde kurumsal yerlerde zaten.
2. bir ihtimal ise Mac filtreleme. Eğer cihaza Mac filtreleme yapıldıysa bu da internet için engel olacaktır.
Ayrıca boot ederek kullanmış olduğunuz işletim sistemini kullanırken, bilgisayarın kendi diskinde yüklü olan programları doğrudan kullanamayabilirsiniz genelde.

Sizin kadar teknik bilgim yok ama Windows to GO yu araştırdığım kadarıyla benim yapmak istediğim sistem gibi gözüküyor. Bir de ben bilgisayarı şirket interneti ile değil de şahsi internetim ile kullanırsam bahsettiğiniz sorunları yaşar mıyım? Bilgisayara donanımsal olarak hiçbir müdahalede bulunulmadı. Bunu da eklemek istedim.

Sizin kadar teknik bilgim yok ama Windows to GO yu araştırdığım kadarıyla benim yapmak istediğim sistem gibi gözüküyor. Bir de ben bilgisayarı şirket interneti ile değil de şahsi internetim ile kullanırsam bahsettiğiniz sorunları yaşar mıyım? Bilgisayara donanımsal olarak hiçbir müdahalede bulunulmadı. Bunu da eklemek istedim.
Telefonunuzdan internetinizi paylaşarak bahsedilen sorunları yaşamazsınız. Siz Windows To Go olayını öğrenip bir deneyin. İnternet kısmı kolay zaten. Fakat kullanılacak programları tekrar yüklemeniz gerekecek windows to go ile yüklediğiniz işletim sistemi içerisine.

Telefonunuzdan internetinizi paylaşarak bahsedilen sorunları yaşamazsınız. Siz Windows To Go olayını öğrenip bir deneyin. İnternet kısmı kolay zaten. Fakat kullanılacak programları tekrar yüklemeniz gerekecek windows to go ile yüklediğiniz işletim sistemi içerisine.
Teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı