Çözüldü Şirket hissesi nereden alınır?

• Konuyu başlatan T21
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 1.507
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Ülkemizdeki şirketlerden yatırım amacı ile hisse satın almak istiyorum peki bu yatırımı yapabileceğim arayüzü falan basit ve net olan hangi uygulamalar var?

Bankaların yatırım yerleri var ben mesela Akbank'dan yapıyorum bazı yatırım uygulamaları var oradan da yapabilirsiniz.
Bankaların kendi pay oranlarını inceleyin. Size en uygunu hangisi gelirse onu tercih edin. Ben Akbank kullanıyorum, her ay düzenli hisse alımı yaptığım için güzel indirimler yapıyorlar.

Bankaların kendi pay oranlarını inceleyin. Size en uygunu hangisi gelirse onu tercih edin. Ben Akbank kullanıyorum, her ay düzenli hisse alımı yaptığım için güzel indirimler yapıyorlar.
Ziraat mobil hesabım var ama dâhâ yatırım hesabı açmadım, sırf yatırım amacı ile Akbank'tan da hesap açmama gerek var mı?
temettü ve halka arz yalanına kanmayın.
Düz mantıktan bakmak yeterli, mesela bu sene banka ve petrol şirketleri kâr ettirmiştir büyük ihtimalle.
İlerleyen zamanlarda ise elektrikli motor üreten şirketler kâr ettirecek.

Düz mantıktan bakmak yeterli, mesela bu sene banka ve petrol şirketleri kâr ettirmiştir büyük ihtimalle.
İlerleyen zamanlarda ise elektrikli motor üreten şirketler kâr ettirecek.

Tam olarak o şekilde olmuyor. Büyümek için yatırımlar yapan, döviz geliri olan, büyümek için borçlanan ama bu borcunu ödeyecek karlar elde eden, iyi bilançolar açıklayan, en önemlisi de iyi yönetilen şirketler büyür, dolayısıyla da kar eder, hissesi değerlenir. Bu şartları tam anlamıyla karşılamayan şirketler piyasadaki dalgalanmalardan daha ciddi etkilenir. Yoksa pandemide Migros, BİM çok büyük cirolar elde etmiştir ama döviz geliri olmadığından ve yatırım çeşitliliği az olduğundan büyümesi ihracat yapan demir çelik, otomotiv üreticilerine kıyasla daha düşük oluyor.

Yatırım tavsiyesi değildir tabii bunlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı