Şirket kurmak için nasıl bir yol izlenmeli?

382865

Hectopat
Katılım
4 Kasım 2020
Mesajlar
435
Çözümler
2
Merhaba,
Kendi adıma bir şirket kurmak istiyorum. Bu şirkette web yazılım hizmeti vereceğim. Sermayem gayet yüksek miktarda var. İnternette araştırdım fakat biraz karmaşık açıklamışlar ya da ben anlamadım. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Limited mı, anonim mi, şahıs şirketi mi kurmalıyım? Bilen varsa yardım ederse çok güzel olur. Sanal ofis vs. şeyleri de yapacağım.
 
Şirket kurmak kolay da önemli olan şirketin aktifini ve pasifini arttıracak olan işi bulmak. Çünkü bu işin vergisi çok fazla. Hiçbir şey kazanmadığınız zaman bile vergi ödemek durumunda kaldığınız zaman sermaye eksilmeye başlıyor. Bir muhasebeci tut ilk önce. Ardından şirket türüne karar ver. Eğer mal varlığınla şahsen sorumlu olmayı göze alıyorsan adi ortaklık yeterli olacaktır (kanunen bir ortağın olmalı). Ayrıca bir tüzel kişilik olsun, sermaye benden ayrılsın diyorsan limited yeterli ancak uğraştırıcı. Şirket esas sözleşmesi hazırlaman gerekiyor. İmza sirküleri ve noter işleri de cabası. Yönetim kurulunu belirlemelisin ve temsile birini yetkili kılmalısın. Tabi bu saydığım her şeyi Ticaret Sicil Gazetesi'nde yayınlamalısın. Bunun için Ticaret Bakanlığı ve bağlı bulunduğun ticaret odasına kaydını yaptırmalısın. Bu süreçte kesin bir avukat ve mali müşavire ihtiyacın olacak.

Ayrıca bağlı bulunduğun vergi dairesine başvurup vergi mükellefiyetini açtırmalısın. Her işi yaparken fatura kesmen yararlı olacaktır. %18 KDV ve %20 stopaj hesaplayıp öyle yansıtman gerekecek. 5 kuruş kazansan dahi defter tutmalısın.
 
İnternet üzerinden alabilceğim bir muhasebeci hizmeti var mı bildiğiniz?
Efendim varsa tanıdığınız bir muhasebeci tercih edin hem daha uyguna yapar işlerinizi hemde işte bu nerde o nerde ve güven problemleri oluşmaz. Onun dışında web sektörüne Wordpress ile mi yoksa kendi yazdığınız script'ler ile mi girmeyi düşünüyor sunuz ?
 
Kendi yazdığım scriptler ile gireceğim.
Güzel, şahıs şirketi açarken birden fazla vergi kodu eklettirebilirsiniz bu hem ilerde e-ticaret veya reklam işine giriştiğinizde vergi sıkıntısı çekmemenizi sağlar , hemde ilerisi için tasarruf sağlamış olursunuz.
62.01.01 Nace kodunu kullanarak "Bilgisayar programlama faaliyetleri (sistem, veri tabanı, network, web sayfası vb. yazılımları" hizmetlerini verebilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı