Şişmiş bataryayı nasıl çıkarabilirim?

Apryze

Hectopat
Az önce yıllar önce rafa kaldırdığım bataryası içeride olan bir cihazın bataryasının aşırı şişıp iskeleti kırdığını fark ettim. Bu konular hakkında çok az bilgim var. Ne yapmam gerektiğini adım adım yazar mısınız?

20201207_180446.jpg

20201207_180830.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunun gibi bir durum ben de yaşamıştım eski tabletimde. Islak mendil paketini andırıyor. Tableti kibarca açıp, bataryaya çok temas etmeden, batarya bağlantılarını sökmeniz lazım. Sonrasında atık pil kutusuna postalayın. BİM'de oluyordu onlardan. Metal kutu gibi bir şey mutlaka yanında barındır. Lityum bataryaların sağı solu belli olmaz. En kötü ihtimalde metal kutuyu bataryanın üstüne atarsın.

Sen en iyisi başkasına yaptır hiçbir şey sağlığından önemli değildir ama yıllar önce dediğine göre içindeki akım enerji kalmadığını düşünüyorum yine de tehlikeli

Eğer yanlış kabloyu kesersen ne olacağını biliyorsun:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şaka bir yana ben çok söktüm böyle ben paldır küldür daldım ama sen yapma.
Bunun gibi bir durum ben de yaşamıştım eski tabletimde. Islak mendil paketini andırıyor. Tableti kibarca açıp, bataryaya çok temas etmeden, batarya bağlantılarını sökmeniz lazım. Sonrasında atık pil kutusuna postalayın. BİM'de oluyordu onlardan. Metal kutu gibi bir şey mutlaka yanında barındır. Lityum bataryaların sağı solu belli olmaz. En kötü ihtimalde metal kutuyu bataryanın üstüne atarsın.

Hocam bunu Bim'e atmak bile tehlikeli eğer patlarsa diğer pillerde boom.

Eğer yanlış kabloyu kesersen ne olacağını biliyorsun:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şaka bir yana ben çok söktüm böyle ben paldır küldür daldım ama sen yapma.

Hocam bunu Bim'e atmak bile tehlikeli eğer patlarsa diğer pillerde boom.

Bataryayı çıkardım, nereye atmalıyım?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı