Sistem 0x00000116 hatasıyla mavi ekran almadan yeniden başlıyor

EnesErgn

Zeptopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/drive/folders/17vvJei3u4ANIIVpGdsWFZDR71JRyLO4m?usp=sharing
RAM
16 gb 5600 mhz
SSD veya HDD modeli
kingston 2 tb 7300 okuma 7000 yazma
Ekran kartı
msi rtx 4060 ti ventus 2x
Anakart
msi a 620m e
İşlemci
amd ryzen 5 7500f
Bilgisayarım aldığımdan beri kendi kendini daha çok oyunlarda ancak bazen de masaüstünde yeniden başlatıyor teknik desteğe başvurdum daha önce olay görüntüleyicisinde aldığım hata kernelpower ve nvlddmkm sorunu alıyordum garantiye gönderdim yaptıkları testlerde bir sorun olmadığını söyleyip kanıt isteyip geri gönderdiler. Yeniden başlatma problemi daha sık olunca ekran kaydı aldım ve tüm parçaları ayrı ayrı teste sokmaları için tekrar gönderdim. Anakartımda güç kaynağımda ya da ekran kartımda bir sorun olduğunu düşünüyordum ancak işlemcimde sorun olduğunu söyleyip değiştirip geri gönderdiler. Bilgisayarım geleli 2 gün oldu ve bugün de herhangi bir hata almadan sistem dondu (mavi ekran almadım) ve kendini yeniden başlattı. Problem ne olabilir?

Olay görüntüleyicisi: Bu bilgisayar bir hata denetiminde yeniden başlatıldı. Yapılan hata denetimi: 0x00000116 (0xffffc00f6e1fa460, 0xfffff800c75c1a40, 0xffffffffc000009a, 0x0000000000000004).

Not: Windbg ile dmp belgesini açmadı belki sizde açılır.

İşlemci: AMD RYZEN 5 7500F 3.70GHZ 32MB AM5 MPK
Anakart: MSI PRO A620M-E AMD A620 AM5 SOKET DDR5 6000(OC)MH
Ram: Team T-Force Vulcan Black 16GB(2x8GB) DR5 5600Mhz
Ekran Kartı: MSI GEFORCE RTX 4060Ti VENTUS 2X BLACK 8G OC GDDR6
PSU: MSI MAG FORGE M100A D60 600W 80
SSD: KINGSTON RENEGADE SRNGD/2000G 2TB 7300/7000MB/S PC

Minidump: minidump – Google Диск

DDU içerisinden sildikten sonra yeniden başlat seçeneğini seçtim evet açıldıktan sonra NVIDIA yükleyip güncellemeyi başlattım. Kurulum biter bitmez yeniden başlattı kendini.

Cmd yönetici olarak başlatın
ilk olarak

sfc /scannow

sonra

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

komutunu girin .
sfc /scannow sistem dosyalarını tarar ve hata bulursa düzeltir

Diğer kod ise windows bileşen deposunu kontrol eder ve bozuk olanlari internet uzerinden indirerek yeniler.

Anakartınızın pch ve pch diyot ısılarını kontrol edin, normal düzeyde ise sorun RAM'lerde gibi gözüküyor RAM'ler 2'li modülse teke düşürüp deneyin, tek modülse farklı bir RAM'le deneyin yine çözülmezse o zaman detaylı inceleriz ekran kartında problem olsa direkt mavi ekran vererek kapatır sistemi kilitlemez çünkü sorun başka.
1734286811968.png

Isıdan olduğunu sanmıyorum stres testlerinde kapanma olmuyor çünkü ram testi yapmadım ama deneyeyim

Cmd yönetici olarak başlatın
ilk olarak

sfc /scannow

sonra

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

komutunu girin .
sfc /scannow sistem dosyalarını tarar ve hata bulursa düzeltir

Diğer kod ise windows bileşen deposunu kontrol eder ve bozuk olanlari internet uzerinden indirerek yeniler.
hocam dediğini yaptım umarım tekrarlanmaz yardımın için sağ ol

Son düzenleme:
Farklı bir güç kaynağı ile sistemi test edin. En az 650W veya 750W'lık kaliteli bir PSU kullanın.

HWMonitor veya HWiNFO gibi programlarla 12v, 5V ve 3.3v gerilimlerini izleyin. Değerlerin normal aralıklarda olup olmadığını kontrol edin:

12v: 11.8 - 12.2v

5v: 4.8 - 5.2v

3.3v: 3.1v - 3.5v

Hocam bir de BIOS'u günceller misiniz bazen ondanda yapabiliyor.

Farklı bir güç kaynağı ile sistemi test edin. En az 650W veya 750W'lık kaliteli bir PSU kullanın.

HWMonitor veya HWiNFO gibi programlarla 12v, 5V ve 3.3v gerilimlerini izleyin. Değerlerin normal aralıklarda olup olmadığını kontrol edin:

12v: 11.8 - 12.2v

5v: 4.8 - 5.2v

3.3v: 3.1v - 3.5v

Hocam bir de BIOS'u günceller misiniz bazen ondanda yapabiliyor.
bios güncelleyerek denedim hala kapanıyor hwmonitor görüntüsü de bu şekilde

hwmonitor.PNG

BIOS güncelleyerek denedim hala kapanıyor HWMonitor görüntüsü de bu şekilde.

Eki Görüntüle 2376609

Hocam stres altında dener misiniz ekran kartını yoğun kullanan bir oyunda bir yandan değerleri izleyin mesela hata vermeden önce ciddi bir değer artışı veya düşüşü yaşanıyor mu diye. Şu anki değerlere sıkıntı görünmüyor. OCCT ile test etmenizi tavsiye ederim.

Hocam stres altında dener misiniz ekran kartını yoğun kullanan bir oyunda bir yandan değerleri izleyin mesela hata vermeden önce ciddi bir değer artışı veya düşüşü yaşanıyor mu diye. Şu anki değerlere sıkıntı görünmüyor. OCCT ile test etmenizi tavsiye ederim.
occt testini garantiye 2. kez göndermeden önce de yapmıştım eski işlemcim bu ısılara çıkmıyordu. hocam occt den güç testini başlattım hala normal görünüyor ne kadar süre izlemeliyim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı