Sistem 1TB HDD eklemek performansı etkiler mi?

emirc.2

Decapat
Benim çok kez bilgisayarım oldu ama her zaman yerim çok azdı ve 1TB HDD buldum evde, onu takmayı düşünüyorum. Performansda düşüş yaşanır mı? Örneğin X oyununda 100 FPS alırken 70'lere falan iner mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşletim sistemi SSD'ye yüklüyse bir şey olmaz ancak oyunlarda SSD içinde olmalı yoksa perfomansda düşüş yaşanabilir.

Yani Online oyunların SSD de kalması daha iyi.

Benim çok kez bilgisayarım oldu ama her zaman yerim çok azdı ve 1TB HDD buldum evde, onu takmayı düşünüyorum. Performansda düşüş yaşanır mı? Örneğin X oyununda 100 FPS alırken 70'lere falan iner mi?

HDD'in hızına gücüne bağlı iyiyse sıkıntı çıkartmaz ama kendine hayrı yoksa bir şey beklemeyin çöke dona açar içine yüklediğinizi test etmeniz gerek.

İşletim sistemi SSD'ye yüklüyse bir şey olmaz ancak oyunlarda SSD içinde olmalı yoksa perfomansda düşüş yaşanabilir.

Yani Online oyunların SSD de kalması daha iyi.

SSD ağzına kadar dolu ama hiçbir şekilde 1 GB'lik oyun bile yükleyemiyorum şu an.

FPS'yi etkilemez, oyunları HDD'ye kurarsan geç açılırlar o kadar.

Şu an Online oyunlar D: Diskinde ama diğer offlineleri kurmak için takacaktım.

HDD'in hızına gücüne bağlı iyiyse sıkıntı çıkartmaz ama kendine hayrı yoksa bir şey beklemeyin çöke dona açar içine yüklediğinizi test etmeniz gerek.

Hızını ve gücünü nereden öğrenebilirim?

SSD ağzına kadar dolu ama hiçbir şekilde 1 GB'lik oyun bile yükleyemiyorum şu an.

Şu an Online oyunlar D: Diskinde ama diğer offlineleri kurmak için takacaktım.

Hızını ve gücünü nereden öğrenebilirim?

Bilgisayara takın CrystalDiskInfo(sağlık) ile CrystalDiskMark(hızını) yapıp testini edebilirsiniz

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı