Çözüldü Sistem 4 bip sesi verip kapanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Palarush

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba.
Öncelikle çok canımı sıkan 3-4 haftadır uğrastığım bir sorun var. İlk önce Total War oyununda oyundan atma, restart donma gibi sorunlar çıktı. Sonrasında WoW oynuyorum devamlı ondan da atıp mavi ekranlar vermeye başladı birçok farklı mavi ekran verdi yaklasık 8 - 9 tane farklı hata. 1-2 gün önce de artık masaüstünde bile kapanmaya basladı PC. İmzamdaki PSU bugün aldım daha 850W kullanıyordum Gold. Dün RAM'leri söküp takayım bari dedikten sonra hiç açılamdı PC ve devamlı uzun bip sesi vermeye basladı. Artık PSU yetersiz diye düşündüm zaten upgrade yapacaktım. RAM'leri bu arada slot değiştim tek tek denedim oda işe yaramadı. Bir de uzun bip sesleri gelip hiç açılmayıncapsudan kaynaklı olduğunu düşündüm artık ve sonra gittim Thor 1600W PSU aldım. Ama yaklasık 1 senedir bu şekilde kullanıyorum. Yeni PSU taktım 2 defa aynı şekilde yaptı ve 3 kapatıp açılısında BIOS'ta sistem failure detected yapıp XMP kapattı. BIOS'u yine güncelledim default RAM ayarlarında testler yaptım bir sorun olmadı ama şansa olduğunu düşünüyorum. Şu anda XMP açtım tekrar 2 defa daha hem masaüstünde hem de oyuna girdiğimde kapandı. Artık o kadar canım sıkılıyor ki sorunun neden olduğunu anlamaya çalışmaktan uyuyamaz oldum. RAM'leri test yaptım defaultta hiç hata bulmadı mem5. bir sonraki tekrarında XMP tekrar kapatıp öyle kullanacağım. O da olmazsa artık hangi parçayı değiştireceğim anlamadım.

Son durum: XMP ile alakası olmadığını anladım kapalıyken de aynı sorunlar var dönüyor sadece oyunda da değil masaüstünde de donma ve reset oldu. Sonra tüm parçaları çıkarıp bir daha taktım ve ilk baştaki devamlı uzun bip sesi gelmeye başladı. İlk RAM'leri çıkarttıktan sonra olan durum gibi. Açıldığında yine reset atıyordu en azından açılıyordu PC RAM'leri çıkarıp takınca komple gitti. Bros pilini sıfırladım şimdi de 4. bip 5'in yarısında restart atıyor artık hep. Ve sonra şunu yaptım RAM'leri komple çıkardım RAM'siz açtım PC'yi aynı şekilde bekleyip bip sesi 4 kere 5'in yarısında reset. Sorun giderek büyüyor ya RAM ya işlemci ya anakart diye karıştı kafam. Ama RAM'leri sökmeden reset donma sorunları olsa da yine de açılıyordu yani PC. Sizce nedir bu sorun?

Hala açamadım PC'yi. BIOS ekranına dahi girmiyor siyah ekran Power tuşuna bastıktan sonra 2-3 dakika bekliyor. Sonra 4 bip sesi ve restart atıp bunu tekrarlıyor devamlı. CMOS sıfırladım BIOS pili çıkar tak yaptım yok. Biri yardımcı olursa çok sevinirim en azından bir fikir denemediğim şey kalmadı.

Son düzenleme:
Çözüm
Merhaba!

Sorununuzu nasıl çözebilirsiniz pek emin değilim.

Bip seslerinin anlamını aşağıya bırakıyorum.

Sizde 4 bip sesi ve 5. bip sesinin yarısında reset attığını söylemişsiniz.

Aşağıdaki listeye bakılırsa, sizde işlemci sorunu var gibi gözüküyor.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Aşağıda maddeler halinde bilgisayardan gelen bip sesleri ve anlamları:

Birden fazla kısa bip sesi = anakart arızası.
Sürekli bip = güç kaynağı arızası.
1 uzun bip = bellek tazelemesinde hata.
1 uzun 1 kısa bip = anakart veya BIOS arızası.
1 uzun 2 kısa bip = ekran kartı arızası (DIP switch)
1 uzun 3 kısa bip = ekran kartı arızası.
2 uzun 1 kısa bip = ekran kartı arızası (RAMDAC)
2 kısa bip = bellek eşlik (parity) hatası.
3 kısa bip = belleğın ilk bölümünde (64K) hata.
4 kısa bip = timer hatası.
5 kısa bip = işlemci hatası.
6 kısa bip = klavye(işlemcisi) hatası.
7 kısa bip = işlemci hatası.
8 kısa bip = ekran kartı belleği(okuma/yazma) hatası.
9 kısa bip = BIOS ROM hatası.
10 kısa bip = CMOS(okuma/yazma) hatası.
11 kısa bip = tampon bellek hatası.
Evet bunlarıda araştırdım 4 uzun bip diye bişeyde yok onuda göremedim ve ya 5.
Ya işlemci ya anakartta sorun bende anlayamadım bu ikisini arasında çözmeye çalışıyorum. Şu anda hangisi diye. Aç kapa aç kapa sıvı soğutucu motoruda arada çalışmıyor led ekrandan derece yükseliyor manuel kapatıyorum sonra tekrar açtığımda düzeliyor arada bu şekilde de yapıyor. Ben %90 anakart diye düşünüyorum ama anlamış değilim.

Bu arada anakart üstünde ki ışıklarda DRAM ışığı devamlı yanıyor arada CPU ışığı yakıp yine DRAM devamlı yanmaya devam ediyor.

son durum güncelleme : Dram ışığı 10-12 saniye boyuna yanıyor anakartta , sonrasında CPU ışığına geçiyor bi anlık yanıp sönüp CPU , tekrar DRAM 10 saniye boyunca yanıyor 3-4 dakika sonra restart atıyor. Bu şekilde döngü hep devam ediyor. RAMleri komple çıkardım ramsiz çalıştırdım PC'yi. Bu seferde olay aynı devam ediyor sadece anakart ışıklarında DRAM uzun değilde CPU ile beraber geçişli olarak sıra sıra yanıyorlar. Her rami tek tek diğer kanallara her şekilde denedim sonuç aynı. Sizce anakart mı gitti

Sorun çözüldü:
İşlemci bozulmuş ram okuma kısmı gitmiş o yüzden bu şekilde sorunlar olmus yeni bir işlemci aldım ve tıkır tıkır hiç bir problem yok .
Merhaba!

Merhaba!

Evet bunlarıda araştırdım 4 uzun bip diye bişeyde yok onuda göremedim ve ya 5.
Ya işlemci ya anakartta sorun bende anlayamadım bu ikisini arasında çözmeye çalışıyorum. Şu anda hangisi diye. Aç kapa aç kapa sıvı soğutucu motoruda arada çalışmıyor led ekrandan derece yükseliyor manuel kapatıyorum sonra tekrar açtığımda düzeliyor arada bu şekilde de yapıyor. Ben %90 anakart diye düşünüyorum ama anlamış değilim.

Bu arada anakart üstünde ki ışıklarda DRAM ışığı devamlı yanıyor arada CPU ışığı yakıp yine DRAM devamlı yanmaya devam ediyor.

son durum güncelleme : Dram ışığı 10-12 saniye boyuna yanıyor anakartta , sonrasında CPU ışığına geçiyor bi anlık yanıp sönüp CPU , tekrar DRAM 10 saniye boyunca yanıyor 3-4 dakika sonra restart atıyor. Bu şekilde döngü hep devam ediyor. RAMleri komple çıkardım ramsiz çalıştırdım PC'yi. Bu seferde olay aynı devam ediyor sadece anakart ışıklarında DRAM uzun değilde CPU ile beraber geçişli olarak sıra sıra yanıyorlar. Her rami tek tek diğer kanallara her şekilde denedim sonuç aynı. Sizce anakart mı gitti

Sorun çözüldü:
İşlemci bozulmuş ram okuma kısmı gitmiş o yüzden bu şekilde sorunlar olmus yeni bir işlemci aldım ve tıkır tıkır hiç bir problem yok .

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı