Sistem açılırken CPU Debug Led yanıyor

Wynex

Kilopat
Daha fazla  
Geçenlerde bir sıvı soğutucu aldım ve taktım, sistem açılırken CPU Debug Led yanıyor, sistem açıldıktan sonra sönüyor.

Bu neden oluyor? Neyden kaynaklı?

Anakartım: MSI B450 Gaming Plus.

Ayriyeten işlemci 40 derece çalışırken neden bir anda 50 dereceye çıkıyor, sürekli olarak böyle işlemcim Ryzen 5 2600X sıvı soğutmam DeepCool Gammaxx L240 4.2GHz'de voltaj ayarlı bir şekilde 40-45 dereceden bir anda 50-55 dereceye çıkıyor.

Ayriyeten sistemim boşta olsa bile işlemcim 4.2GHz'de çalışıyor ve sabit aynı voltajda çalışıyor bunu nasıl engelleyebilirim, boştayken daha düşük hızlarda çalışsın ve voltajı kıssın istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalse sıkıntı yok o zaman, boştayken voltaj düşürme frekans düşürme olayı var mıdır arkadaşlar?

Bios üzerinden el ile voltaj ve GHz ayarı girerek hız aşırtma işlemi yaptıysan bu değerler sistem boşta iken düşürme işlemi gerçekleştirmez. Core Boost özelliği bu değerleri düşürme ve yükseltmeye yarıyor, hız aşırtma için bu özellik kapatıldığı için sistem sürekli aynı voltajda ve GHz değerinde çalışacak. Fakat denetim masası, güç seçenekleri, dengeli, plan ayarlarını değiştir, gelişmiş güç ayarlarını değiştir, işlemci güç yönetiminde en düşük ve en yüksek işlemci durumu yüzde kaç olarak gözüküyor bir bakıver.

Bios üzerinden el ile voltaj ve GHz ayarı girerek hız aşırtma işlemi yaptıysan bu değerler sistem boşta iken düşürme işlemi gerçekleştirmez. Core Boost özelliği bu değerleri düşürme ve yükseltmeye yarıyor, hız aşırtma için bu özellik kapatıldığı için sistem sürekli aynı voltajda ve GHz değerinde çalışacak. Fakat denetim masası, güç seçenekleri, dengeli, plan ayarlarını değiştir, gelişmiş güç ayarlarını değiştir, işlemci güç yönetiminde en düşük ve en yüksek işlemci durumu yüzde kaç olarak gözüküyor bir bakıver.
En düşük %100, en yüksek %100 gözüküyor.
En düşük %1 yaptığımda değişen bir şey olmadı.

%5-10-15 değerlerini denemediysen bir dene bakalım. Dediğim gibi el ile yapılan hız aşırtma işleminde bu frekans ve voltaj değişme ayarlaması olmuyor. Bir de Core Boost özeliğini aktif edip sonra güç ayarlarından en düşük değeri %5 yaparak deneyebilirsin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı