Sistem açılırken görüntü gelmiyor

theodosius

Centipat
Katılım
25 Şubat 2020
Mesajlar
3
Herkese selamlar,

Bilgisayarımda ayda bir iki kez sorun yaşıyorum. Nadiren olduğu için başta çok önemsemedim ama artık can sıkıcı bir hal aldı. Sorunlar şu şekilde;

1)Açılırken ekrana görüntü gelmemesi ama kasanın çalışması (mouse klavye ışıkları yanıyor)
2)Ağır yükte değilken internette gezerken vs. bir anda hata sesi çıkması (yüksek seviyeli drrrrrr) ve ekranın kitlenip daha sonra 2-3 sn içinde kapanması (kasa çalışmaya devam ediyor güç tuşuna basılı tutarak yeniden başlatmam gerekiyor)
3)PC'yi bıraktığımda 10 dk sonra ekran tasarrufundan dolayı kapanınca USB tak çıkar sesinin sırayla sürekli devam etmesi.
4)2 tane ayrı zamanlarda takılmış Seagate Barracuda HDD'nin 1 ay içinde kafa atar hale gelip bozulması (takılı SanDisk SSD herhangi bir sorun yaşamadı ve ayrıca sistem RC500 M.2'ye kurulu)
5)Yakın zamanda kasa USB'leri çalışmaz hale geldi ve anakarttan söktüm herhangi bir değişiklik olmadı.

Araştırdığım kadarıyla sorunların bazıları PSU kaynaklı gibi bir kısmı da ekran kartı veya anakarttan kaynaklı. Çok nadir gerçekleştiği için söküp deneme yaparak sağlıklı bir sonuca ulaşamayacağımı düşünüyorum. Parçaların garantileri de var yaklaşık 1 yıllık hepsi ve Witcher 3 oynarken bile bir sorun yaşamıyorum. Yaşadığım sorunun daha büyük bir sıkıntı haline gelmesinden tedirginim, HDD kullanamamaktan dolayı rahatsızım.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 
Ekran kararması kasanın çalışması durumunu ben dizüstünde yaşadım ekran kasa arasındaki bağlantı kablosuna hasar vermişim tutukluk yapıyordu sanırım hafif bi çarpma sonrasında oluşmuştu.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı