Sistem açılırken hangi işletim sisteminin yükleneceğini sormuyor

adagezer

Centipat
Daha fazla  
Anakart
asus prime b450m-k ii
İşlemci
amd ryzen5 5500
ASUS Prime B450M-K II anakart, SATA SSD ile Windows 10 kullanıyorum. M.2 SSD alıp sıfır Windows 11 kurdum, kurulum sırasında SATA SSD kablosunu çektim. İki ayrı diskte iki ayrı işletim sistemi çalışıyor ancak başlangıçta hangi sistemin kullanılacağına dair bir uyarı almadan direkt Windows 10 açılıyor. BIOS ayarlarından önyükleme sırasını seçerek ilerleyebiliyorum. BIOS'a girmeden ilk açılışta işletim sistemini seçebilmem için ne yapılması lazım?

ASUS Prime B450M K II anakart, SATA SSD ile Windows 10 kullanıyorum. M.2 SSD alıp sıfır Windows 11 kurdum, kurulum sırasında SATA SSD kablosunu çektim. İki ayrı diskte iki ayrı işletim sistemi çalışıyor ancak başlangıçta hangi sistemin kullanılacağına dair bir uyarı almadan direkt Windows 10 açılıyor. BIOS ayarlarından önyükleme sırasını seçerek ilerleyebiliyorum. BIOS'a girmeden ilk açılışta işletim sistemini seçebilmem için ne yapılması lazım?

İki tane işletim sistemi olan disk kullanmamanızı öneririm. İşletim sisteminin açılışını belirleyemezsiniz ya M.2'yi başa koyarsınız ya da SATA SSD'yi.

ASUS Prime B450M K II anakart, SATA SSD ile Windows 10 kullanıyorum. M.2 SSD alıp sıfır Windows 11 kurdum, kurulum sırasında SATA SSD kablosunu çektim. İki ayrı diskte iki ayrı işletim sistemi çalışıyor ancak başlangıçta hangi sistemin kullanılacağına dair bir uyarı almadan direkt Windows 10 açılıyor. BIOS ayarlarından önyükleme sırasını seçerek ilerleyebiliyorum. BIOS'a girmeden ilk açılışta işletim sistemini seçebilmem için ne yapılması lazım?

Msconfigten ayarlanabiliyor olması lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı