Çözüldü Sistem açılışında mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Shuryuken

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık 1 yıldır bilgisayarımı kullanıyorum, şu ana kadar herhangi bir problem yaşamamıştım. Dün ve ondan önceki gün bilgisayarımı başlattığımda tam açılırken mavi ekran geldi ve bilgisayar kapanıp tekrar açıldı. Bilgisayar açıldığında her şey olması gerektiği gibiydi hiçbir sıkıntısı yoktu. Bu olaydan sonra tekrar kapatıp açtığımda da bir sıkıntı yaşanmadı ama o mavi ekranı 2 kez gördükten sonra biraz endişelendim. Bilgisayarıma neden mavi ekran geldiğini merak ettiğim ve bunun ileride herhangi bir sorun çıkartmasını istemediğim için de bu konuyu açma gereği duydum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Minidump dosyaları MinidumpYardım.rar

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Memtest86 testi yani RAM testi yapın. XMP kapalı şekilde yapınız. RAM'lerde sorun var mı emin olmak için yapmanızı istiyorum.
Memtest86 ile RAM Testi - YouTube

BIOS güncelleyin.

"sfc /scannow" rehberni uygulayın.
SFC /scannow komutu nedir? Ne işe yarar? | Technopat Sosyal

Kaspersky kaldırın. Mavi ekran sorunun geçince tekrar yükleyebilirsin.
Memtest86 testi yani RAM testi yapın. XMP kapalı şekilde yapınız. RAM'lerde sorun var mı emin olmak için yapmanızı istiyorum.
Memtest86 ile RAM Testi - YouTube

BIOS güncelleyin.

"sfc /scannow" rehberni uygulayın.
SFC /scannow komutu nedir? Ne işe yarar? | Technopat Sosyal

Kaspersky kaldırın. Mavi ekran sorunun geçince tekrar yükleyebilirsin.

Çözüm
@283156 ve @PanzerTR ikinizinde dediği şeyleri yaptım.Ramlerde herhangi bir hata çıkmadı. Sizlere teşekkür ederim.
Ayrıca bir sorum olacak.Kaspersky ı kaldırdım ama neden ikinizinde kaldırmamı söylemenizi anlamadım.Sisteme nasıl bir etkisi var?

Tamam, eğer başka mavi ekran alırsanız minidump dosyasını paylaşın. Eğer tekrar mavi ekran almaz iseniz çözüldü olarak işaretleyebilirsiniz. 4-5 gün boyunca mavi ekran vermezse çözüldü olarak işaretleyebilirsiniz.

Emin olmak için XMP açık test yapmayı dener misiniz?

Kaç RAM var? Demek istediğim 1 tane mi 2 tane mi?

Minidumplarda RAM ile alakalı sorun olduğunu gösterince emin olmak istiyorum. Her türlü emin olmak için.

Sabaha karşı ilerleyen saatlerde yapar tekrar size bildiririm.
Kaç RAM var? Demek istediğim 1 tane mi 2 tane mi?
2x8gb var.
Screenshot 2020-12-09 220633.png
Bu da testin sonuçları
XMP açık bir şekilde test yaptım yine herhangi bir error vermedi.Hepsi sıfırdı.

Son düzenleme:
RAM'lerde sorun yok.

Eğer tekrar mavi ekran aldıysanız minidump dosyanı paylaş. Eğer mavi ekran sorunun bittiğini düşünüyorsan çözüm içeren mesajı çözüldü olarak işaretlersen sevinirim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı