Sistem ALT F4 yapınca kapanıyor ama siyah ekran oluyor

canates21

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
Corsair 3200 MHz
SSD veya HDD modeli
kingston M2 ssd
Ekran kartı
Rx 580 8 gb
Anakart
Msi b550m pro vdh
İşlemci
Amd ryzen 5 5500
Merhaba.
Bilgisayarım çalışıyor.
Sorunsuz boot ediyor.
Hata Alt+F4 yapınca oluyor.
PC kapanıyor.
Ama ekran siyah kalıyor.
Önceden Ryzen 5600G kullanıyordum.
Şimdi Ryzen 5500 kullanıyorum.
Nedeni ne olabilir.

Merhaba.
Bilgisayarım çalışıyor.
Sorunsuz boot ediyor.
Hata alt+F4 yapınca oluyor.
PC kapanıyor.
Ama ekran siyah kalıyor.
Önceden Ryzen 5600G kullanıyordum.
Şimdi Ryzen 5500 kullanıyorum.
Nedeni ne olabilir?

Sorunu anlamadım video ile gösterebilir misiniz? Anladığım kadarıyla alt+F4'e basıyorsunuz ve direk PC kapanıyor mu?

Hocam Windows açılıyor ama BIOS ekranı filan olur ya MSI logosu filan gözükür onların hiçbirisi gözükmüyor sistem açılıyor ama siyah ekran Windows sesi filan geliyor sorunsuz.

Sorunu anlamadım video ile gösterebilir misiniz? Anladığım kadarıyla alt+F4'e basıyorsunuz ve direk PC kapanıyor mu?

Video nasıl gönderebilirim sitede yeniyimde.

Hocam Windows açılıyor ama BIOS ekranı filan olur ya MSI logosu filan gözükür onların hiçbirisi gözükmüyor sistem açılıyor ama siyah ekran Windows sesi filan geliyor sorunsuz.

Telefondan videoyu kaydedin. Mesaj gonderirken cevapla tusunun solunda gorsel yukle tusundan yukleyeceksiniz.

Fast boot açık sanırım. Alttaki video ile BIOS'a girip Fast boot u kapatabilirsiniz. (önce Windows'tan kapatmayı deneyebilrsin)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Telefondan videoyu kaydedin. Mesaj gonderirken cevapla tusunun solunda gorsel yukle tusundan yukleyeceksiniz.

Fast boot açık sanırım. Alttaki video ile BIOS'a girip Fast boot u kapatabilirsiniz. (önce Windows'tan kapatmayı deneyebilrsin)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ekran yok direk ve bios ekranında giremiyorum

Sadece fotoğraf yükleniyor.

Monitör ve kasaya bağlanan kabloları kontrol etmeyi denediniz mi? Elinizde farklı kablo varsa onunla da deneyebilirsiniz. Monitörün arkasındaki tuştan ayarlara girip giriş seçiminize de bir bakın derim.

Denedim sorunsuz çalışıyor ekran kartına bağlı HDMI kablosu ve çalışıyor laptopta test ettim. Ama Gine'de görüntü yok siyah ekran ama alt F4 filan çalışıyor kısa yol tuşları çalışıyor.

Yardım edebilecek yok mu?

Son düzenleme:
Denedim sorunsuz çalışıyor ekran kartına bağlı HDMI kablosu ve çalışıyor laptopta test ettim. Ama Gine'de görüntü yok siyah ekran ama alt F4 filan çalışıyor kısa yol tuşları çalışıyor.

Yardım edebilecek yok mu?

Ekran kartindan olabilir belki bende de ayni sorun vardi baktirdim bilgisayarciya ekran kartin yanmis dedi. Baska kartla test etti calisti benimki de. Muhtemelen ekran kartindan gibi gorunuyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı