Sistem American Megatrends yazısında kalıyor

Enes62627

Hectopat
Kasayı açıyorum sonra monitöre American Megatrends yazısı geliyor sonra Windows logosu geliyor ama sonrasında görüntü gelmiyor. Bana güç kablosunda sorun var gibi geliyor çünkü kablonun takılı olduğu yerden cızırtı sesi geliyor. Sizce neden oluyor?

Bu hata BIOS pili yüzünden çıkar. Tarih ayarı sıfırlanır. BIOS üzerinden tarih değiştirerek bilgisayarı açabilirsiniz. BIOS pilini değiştirmeniz lazım.

Kasayı açıyorum sonra monitöre American Megatrends yazısı geliyor sonra Windows logosu geliyor ama sonrasında görüntü gelmiyor. Bana güç kablosunda sorun var gibi geliyor çünkü kablonun takılı olduğu yerden cızırtı sesi geliyor. Sizce neden oluyor?
Kabloyu iyice sıktın mı? Ne zamandan beri oluyor bu?

Bu hata BIOS pili yüzünden çıkar. Tarih ayarı sıfırlanır. BIOS üzerinden tarih değiştirerek bilgisayarı açabilirsiniz. BIOS pilini değiştirmeniz lazım.
Görüntü işi çok karışık hocam. BIOS pili nadir ihtimalle kaynaklanır fakat bazen ekran kartından olur.

Kabloyu iyice sıktın mı? Ne zamandan beri oluyor bu?

Görüntü işi çok karışık hocam. BIOS pili nadir ihtimalle kaynaklanır fakat bazen ekran kartından olur.

American Megatrends BIOS markası olduğu için anakart kaynaklı bir hatadır. Genellikle de anakart üzerindeki BIOS pili nedeniyle meydana gelir.

American Megatrends BIOS markası olduğu için anakart kaynaklı bir hatadır. Genellikle de anakart üzerindeki BIOS pili nedeniyle meydana gelir.
Monitör kapalıyken sistem çalışıyorsa anakarttan olma olasılığı daha düşük diye biliyorum. Bende teknik serviste çalışıyorum ama haklısınız.

Yeni oldu ilk defa
Arkadaşın dediği gibi BIOS pini çıkarıp 15 saniye sonra geri takabilir misin?

Yeni oldu ilk defa

Eğer bilgisayarı açamıyorsan hata meydana geldiği anda del tuşuna bas ve BIOS'tan tarih değiştir.

Monitör kapalıyken sistem çalışıyorsa anakarttan olma olasılığı daha düşük diye biliyorum. Bende teknik serviste çalışıyorum ama haklısınız.

Arkadaşın dediği gibi BIOS pini çıkarıp 15 saniye sonra geri takabilir misin?
Teşekkürler hocam.

Bu arada başlıkta Sistem American Megatrends yazısında kalıyor diye yazıyor ama bunu nasıl yazdım bilmiyorum ayrıca bir de denilenleri yaptım olmadı konuyu yeniden açsam mı

Yeni bir konu açman daha iyi olur. American Megatrends yazdığı zaman BIOS açmak için yazılar yazmıyor mu? Aşağıdaki gibi.

Dosya Ekleri

• images (3).jpeg
    images (3).jpeg
    28,1 KB · Görüntüleme: 32

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı