Çözüldü R3 3100 sistem aşırı yavaş açılıyor/kapanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

YavuzSelim18

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar dün akşam bilgisayarı kapattım ama böyle aşırı yavaşladı. Başlat menüsüne tıklıyorum çok geç açılıyor falan ve kapat dedim aşırı yavaş kapandı. Dert etmedim. Bugün açtım o ASUS yazısı 1dakika falan döndü. Sonra hoş geldiniz yazısı uzun sürdü ve açılmadı. Kapattım tekrar açtım bu sefer çok yavaş değil ama yine yavaş ve bir baktım PC çok yavaşlamış. Görev çubuğundaki şeyler geç geldi. Kaspersky tam 5dk açıldı. SSD kullanımı her zaman yüz. Ne yapmalıyım? Sistemim;
Ryzen 3 3100.
A320M-F
GTX 1650S.
8 GB RAM.
240GB SSD.
1TB HDD.
Frisby dandik PSU (Geç kapanma bundan olabilir ama yavaşlaması bunla alakalı değildir)

Son düzenleme:
Çözüm
Arkadaşlar dün akşam bilgisayarı kapattım ama böyle aşırı yavaşladı. Başlat menüsüne tıklıyorum çok geç açılıyor falan ve kapat dedim aşırı yavaş kapandı. Dert etmedim. Bugün açtım o ASUS yazısı 1dakika falan döndü. Sonra hoş geldiniz yazısı uzun sürdü ve açılmadı. Kapattım tekrar açtım bu sefer çok yavaş değil ama yine yavaş ve bir baktım PC çok yavaşlamış. Görev çubuğundaki şeyler geç geldi. Kaspersky tam 5dk açıldı. SSD kullanımı her zaman yüz. Ne yapmalıyım? Sistemim;
Ryzen 3 3100.
A320M-F
GTX 1650S.
8 GB RAM.
240GB SSD.
1TB HDD.
Frisby dandik PSU (Geç kapanma bundan olabilir ama yavaşlaması bunla alakalı değildir.?
Pek çok sebebi olabilir ama genel olarak tavsiyem öncelikle PC'de gereksiz uygulamaları kaldırarak diskinizi bir temizleyin CCleaner gibi programlar bu konuda yardımcı olacaktır. 2. olarak görev yöneticisi > başlangıç kısmında bilgisayar açılırken otomatik olarak başlatılan programlar vardır, buradan gereksiz olan ve bilgisayar açılırken otomatik açılmasını istemediğiniz programları devre dışı bırakın. Son olarak da bilgisayarınıza genel bir detaylı temizlik + macun değişimi faydalı olacaktır diye düşünüyorum.
Yazma hızında anormallik var. Arka planda çalışan bir işlem olabilir veya kablolar düzgün bağlı olmayabilir.
Hocam sistem 3 aylık. Arka planda çalışan bir şey yok. Şu an PC hızlandı gibi ama tekrar yapar mı ve yavaş açılıp kapanır mı bilemiyorum. Kaspersky ve mw ile tarama yapayım mı?

resim_2021-02-02_120318.png

12 dakikada bu kadar oldu. MW'yi kurdum Kaspersky bitince ona başlicağım.
@Berkay Davas hocam kaspersky ve MW ile tarama yaptım tertemiz. Ve SSD'nin sağlık durumuna baktım sabah %97 iken şimdi 96 olmuş. PC hala çok yavaş açılıp kapanıyor. Ve böyle hoş geldiniz ekranında ismim çıkmıyor. Bir programa girdiğimde bazen yanıt vermiyor.
Pek çok sebebi olabilir ama genel olarak tavsiyem öncelikle PC'de gereksiz uygulamaları kaldırarak diskinizi bir temizleyin CCleaner gibi programlar bu konuda yardımcı olacaktır.
Birazdan deneyeceğim.
Arkadaşlar çok değişik bir şekilde Kaspersky ve MW ile tarattım. PC'yi kapatım açtım. Eski halinden dahada iyi oldu. Üstüne CCleaner kullandım daha da iyi oldu. 1 Gün boyunca 10 yıllık PC gibi kaldı. Neyse ki düzeldi. İnşallah bir daha olmaz. Hepinize teşekkürler :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı