Sistem Bileşenleri Değişince Formatlamadan Windows Açılır mı?

AcarCnr

Kilopat
Katılım
21 Haziran 2014
Mesajlar
799
Çözümler
4
Yer
Tashkent, Uzbekistan
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Makine Mühendisi
DDR3 sistemden DDR4 sisteme geçiş bugün geçiş yapacağım. Buna bağlı olarak sistem bileşenlerinden 3 tanesi değişti. Format atmadan SSD'ye kurulu Windows çalışır mı? Daha önce kendi bilgisayarımda Windows kurup arkadaşın bilgisayarında çalıştırmıştım. Aslında format atacağım fakat Steam klasörünün yedeklemeyi unuttum. Çalıştırıp yedekledikten sonra temiz bir yükleme yapacağım. Bu konuda bilgisi olan biri beni aydınlatırsa sevinirim. Boş yere uğraşmayalım olmuyorsa.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Muhtemelen açılır fakat sürücü çakışmalarından dolayı hata verebilir, mavi ekran alabilirsiniz.
 
Eğer RAM değişikliği için anakartınızı değiştiriyorsanız format atmanız gerekli. Çünkü SSD içine kurulu anakart sürücüleriniz yeni anakartınıza uymayacak ve çakışma sorunu yapıp saçmalayabilir. Sürücüleri indirip güncelleyebilirsiniz ama bu da biraz şans işine dönmeye başlıyor. Kimisi sorunsuz devam edebiliyor kimisi eski yüklenen sürücüler yüzünden çökme veya mavi ekran sorunları ile karşılaşabiliyor. Mesela sadece RAM veya ekran kartı değişimi yaptıysanız formata gerek kalmaz. Ekran kartının sürücüsünü indirip kurabilirsiniz. Tam olarak değiştireceğiniz parçaların listesini yazarsanız daha kolay olur aslında.
 
Anakart, işlemci ve RAM değişti sanırım. Bence temiz kurulum şart.
Kesinlikle. DDR3 ve DDR4 kullanabilen bir anakart değilse mecbur değişti. Güncel sürücüler ve temiz bir kurulum ile tadını doya doya çıkarabilirsiniz sistemin.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı